Domžalski taborniki taborijo v Stavči vasi

0
2208

Včeraj so župan Občine Domžale, Toni Dragar in ekipa predstavnikov Občinskega štaba za civilno zaščito obiskali domžalske tabornike in njihove vodnike ter pomočnike iz Roda skalnih taborov na njihovem taborjenju, ki tudi letos poteka v dolenjski Stavči vasi blizu kraja Žužemberk.

Gostitelji so gostom razkazali tabor z vso pripadajočo naravno infrastrukturo in našteli številne aktivnosti, ki so jih deležni tako mladi taborniki kot njihovi vodniki. Vsaka stvar v taboru ima svoje mesto, vse je lepo urejeno in pospravljeno. Sredi tabora plapola visoko dvignjena taborniška zastava in spodaj gori večni ogenj. Da ogenj nikoli ne ugasne, skrbijo najmlajši udeleženci tabora in nočna straža. Na oglasni deski poleg gospodarca (to je večji šotor, v katerem so spravljeni pisarniški material, pripomočki za ustvarjanje in izgubljeni predmeti) visi dnevni red, naloge dežurnega voda, jedilnik in tabela o ocenjevanju šotorov. V kuhinji se je pripravljalo kosilo, v pokriti jedilnici pa so se otroci družili in igrali družabne igre.

Mladi navdušenci nad naravo vsak dan telovadijo, raziskujejo gozd in bližnjo okolico, se vozijo s kanuji, se kopajo v Krki ter preživljajo nepozabne večere s pestrim programom ob zvokih kitare in tabornem ognju. Posebna dogodivščina pa je vsekakor noč preživeta pod milim nebom na bivaku, ko si taborniki uredijo prenočišče in skuhajo večerjo na odprtem ognju. Župan in ekipa so otroke pohvalili, saj hitro priskočijo na pomoč pri pomivanju posode, pospravljanju ali nabiranju vejevja. Pohvale vredni so tudi vodniki, ki s svojim delom in trudom otrokom pričarajo nepozabne taborniške dni, v katerih ni prostora za telefone in računalniške igrice.

Občina Domžale, Urad župana
Foto: Vido Repanšek

Oglasno sporočilo