Počitnice malce drugače

0
2124

Potem, ko počitnice minejo in se ponovno zberejo v šolskih klopeh si pripovedujejo svoje doživljaje preko počitnic, mnogi, ki so preživeli počitniške dneve pred računalnikom in televizijo ne bodo imeli veliko povedat. Seveda se bodo našli nekateri, ki so si tokratne počitnice naredili zanimive in pestre na različne načine.
Kar za dve moštvi, ki se pomerijo na nogometnem igrišču se je tokrat nabralo na poletni nogometni šoli NK Črni graben, ki je potekala od 9. do 20. julija na različnih lokacijah. Če je bilo vreme lepo in je teren dovoljeval igro potem so svoje znanje utrjevali in izpopolnjevali na igrišču ŠKD Bregar v Trnjavi, če pa je bilo deževno so vadili na asfaltnem igrišču v Šentvidu pri Lukovici. Da je vse teklo kot se šika so poskrbeli Lara, Tilen, Anže, Miha in Irfan, ki je ob zaključku pripravil še odlično skupno srečanje staršev mladih nogometašev in nogometašic in članov ŠKD Bregar.
Da so mladi vzeli tokratno šolo celo bolj zares kot redno priča podatek, da so nanjo prihajali kar z kolesi  in da jih ni bilo potrebno klicati. Nihče v vseh teh dneh ni zaspal in nihče se tudi ni poškodoval, čeravno so bile vaje vse prej kot lahke. A to še ni vse kljub temu, da so v poletni šoli poleg ogrevanja in različnih vaj veliko delali tudi na obvladovanju žoge, naj si bo nogometne, ali za odbojko. Vsak prosti trenutek so izkoristili za igranje nogometa. Predzadnji in zadnji dan sta bila nekaj posebnega četudi vreme ni kazalo najboljšo sliko, kar se sonca tiče. Po končanem uradnem delu so se namreč  napotili domov po dodatno opremo, beri spalno vrečo, zobno ščetko in še kaj ter se vrnili na igrišče. Sledile so razne igre in ob tabornem  ognju so počakali na večerjo, najbolj vneti so večerjo dočakali kar na igrišču z žogo in tekanjem od enega do drugega gola. Tema je legla v dolino in prižgale so se lučke, a ne od kresničk, ampak od baterij in vsi skupaj so krenili na nočni pohod okoli Gradiškega jezera. Sobotno jutro ni bilo nič drugačno od drugih le pospravljanja je bilo malce več, nato zajtrk in ponovno trening, a le do opoldneva, kajti potem se je začelo prijetno druženje ob zaključku poletne nogometne šole, zaključku sezone in še kakšen vzrok  se je našel. In ker so na srečanje prišli še starši tudi tokrat niso prišli praznih rok, saj veste mamice so v skrbi, če ni otrokom kaj sladkor padel in tega smo bili deležni tudi ostali. Dviga sladkorja namreč, kako drugače bi bilo ob vseh tistih sladkih dobrotah, zato hvala mamicam, starim mamam in tetam, mogoče tudi kakšnemu očku, ki je v času, ko je mami pekla postoril kar je nameravala ona.
Pred zaključkom tokratnega druženja os trenerji prejeli številne dobre želje za naslednjo sezono in željo, da z poletno šolo nadaljujejo tudi v prihodnje, ali ji dodajo celo še kak drug termin. Nato je za  hitro  pospravljanje poskrbela kar mati narava z obilnimi padavinami in vsega lepega je bilo kar naenkrat konec. Ostali so prekrasni spomini in te bodo prenesli tudi drugim. Poletna nogometna šola NK Črni graben je tako končana, a druženje mladih, tistih, ki jim ni vse samo računalnik in igrice na zaslonih, bo ostalo in že danes in jutri bodo ponovno skupaj in se skupaj igrali. Kaj le drugega kot nogomet.

DJD      

Oglasno sporočilo