Kronika Policijske postaje Kamnik (od 16.8. do 20.8.2022)

0
469

16.8.2022
VLOM V HIŠO
Neznani storilec je v dopoldanskem času v naselju Kamnik, splezal na balkon in skozi odprta vrata vstopil v hišo iz katere je odtujil prenosni računalnik in dva nedelujoča mobilnika. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA SKIROJA V MOSTAH
Policisti so obravnavali tatvino električnega skiroja znamke Mantis, črne barve, ki je bil parkiran na parkirišču trgovine Tuš v Mostah in si ga protipravno prilastil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

17.8.2022
TATVINA PALET
Policisti so na Korenovi cesti obravnavali tatvino euro palet. Neznani storilec je z neznanim primernim orodjem prerezal žičnato ograjo pri podjetju in iz dvorišča podjetja odtujil okoli 60 palet in kraj zapustil v neznani smeri. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

GOLJUFIJA
Zaenkrat neznani storilec je zlorabil podatke oškodovanca in na njegovo ime sklenil pogodbo pri podjetju Telekom in ga s tem dejanjem oškodoval. Za zlorabo je izvedel ob prejetju pošte z izvršbo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

18.8.2022
KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti so v Šmarci obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je prišlo do verbalnega spora med sosedoma. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru bo kršitelju izdan plačilni nalog.

KURIL KLJUB PREPOVEDI
Občan iz Markovega je kljub veliki požarni ogroženosti, zakuril vejevje v bližini gozda, zaradi uničevanja lubadarja, vendar je požig nadzoroval. Zaradi razglasitve velike požarne ogroženosti, ki še vedno velja je občan prejel plačilni nalog po uredbi o varstvu pred požarom v naravnem okolju.

19.08.2022
TATVINA EURO PALET V ŽEJAH
Policisti so v Žejah obravnavali tatvino euro palet. Trije neznani storilci so preko noči za poslopjem odtujili 40 euro palet in kraj zapustili v neznani smeri. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

INTERVENCIJA
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer sta se zaradi hišnih opravil in čiščenja bloka sprli sosedi in se obmetavali z neprimernimi žaljivimi besedami in pa blatom, ki pa tokrat ni imel zdravilnih učinkov. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da je le ta vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

20.08.2022
NAJDENA REGISTRSKA TABLICA
Občan je prinesel izgubljeno registrsko tablico. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, tablica pa je bila vrnjena lastniku.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo