Kronika Policijske postaje Kamnik od 23.7. do 29.7.2018

0
2291

23.7. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policista sta imela na območju Kamnika postopek z mladoletno osebo, kateri je bil zasežen napol zvit cigaret z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo rastlinskega izvora, za katero se sumi, da je prepovedana droga. V primeru pozitivne analize na prepovedane droge, zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PONAREJEN BANKOVEC
PP je bila s strani poslovodje Nove Ljubljanske banke obveščena o ponarejenem bankovcu za 50 evrov, kateri je bil izsleden pri štetju dnevnega izkupička. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

24.7.2018
GROŽNJE PREKO E POŠTE
Na policijsko postajo se je zglasil občan in naznanil kaznivo dejanje grožnje s strani bivšega uslužbenca, kateri je preko e pošte izrekel grožnje zaradi katerih se prijavitelj počuti ogroženo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

25.7.2018
VLOM V DELOVNI STROJ
Policisti so bili obveščeni o vlomu v delovni stroj Gorenjske gradbene družbe z razbijanjem stekla iz katerega pa storilec ni ničesar odtujil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

26.7.2018
POSKUS DRZNE TATVINA
Policisti smo bili s strani občana, kateri je preprečil tatvino torbice, obveščeni o poskusu drzne tatvine na vlaku in sicer je neznani mlajši moški pristopil do strojevodja in mu iz ramen strgal službeno torbico z vsebino, katerega pa je prijavitelj večkrat zaustavil nakar je storilec torbico izpustil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

POŠKODOVANJE LED SVETILKE
S strani občanke iz Rudnika pri Radomljah smo bili obveščeni o poškodovanju led svetilke pred stanovanjsko hišo s strani soseda. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

27.7.2018
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
V Kamniku je prišlo do prometne nesreče s pobegom zaradi nepravilnega premika z vozilom povzročitelja, kateri pa je s kraja nesreče odpeljal in udeležencu ni nudil svojih podatkov. S strani policistov je bil izsleden, zaradi kršitev pa mu je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policista sta imela na Duplici v postopku osebo, katera je policistki izročila eno PVC samozapiralno vrečko z neznano zeleno-rjavo rastlino in kovinski mlinček z delčki neznane zelene-rjave rastline. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

29.7.2018
LEŽANJE NA REGIONALNI CESTI
Policistki sta bili obveščeni o ležanju dveh mladenk na kamniški obvoznici pri Petrolu. Na kraju ugotovljeno, da sta mladenki preveč pogledali v kozarec, ležali na cesti in se smejali. Obema je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o pravilih cestnega prometa.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo