Kronika policijske postaje Domžale (od 1.1. do 8.1.2017)

0
2752

01.01.2017
POŽAR ZARADI UPORABE PIROTEHNIČNEGA IZDELKA V NOŽICAH
Policisti  PP  Domžale  smo bili s strani občana obveščeni, da je prišlo do požara  na  seniku  v  Nožicah.  Na  kraju  je bilo z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori  ugotovljeno, da je občan v bližini kozolca, na tla postavil  “kaseto”  pirotehničnih  izdelkov,  jo  prižgal,  pri  tem  pa je “kaseto”  zaradi  neravne  podlage  odneslo cca. 10 m od mesta postavitve v bližnji  kozolec,  kjer  je bilo na tleh ob kozolcu za cca. dve samokolnici sena.  Pri  tem  se  je  seno  vnelo,  požar  pa je nato sam z vodo pogasil lastnik. Pri vžigu “kasete” s pirotehničnimi izdelki, je eden od izstrelkov priletel  v  levo  roko  lastnika in ga lažje poškodoval. Na kraju so bili tudi  gasilci,  kateri  so  kraj  pregledali  s  termo  kamero in z namenom preprečitve  ponovnega  vžiga pogorišče ponovno pogasili z vodo. Materialna škoda v zgoraj opisanem ni nastala.

02.01.2017
VLOM V TRGOVINO Z AVTODELI V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o vlomu v trgovino z avtodeli v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec razbil  izložbeno  okno  ter iz notranjosti vzel manjšo novoletno jelko, na kateri  je  bilo  pet  bankovcev  za  10  Eurov,  katere si je prilastil. Z dejanjem  je  lastnik  oškodovan  za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03.01.2017
NASILJE V DRUŽINI
Policisti  PP  Domžale  so obravnavali kaznivo dejanje Nasilje v družini in sicer  je  mož dlje časa vršil fizično in psihično nasilje nad ženo, zaradi česar  mu  je  bil  izrečen  ukrep – prepoved približevanja. Policisti bodo zoper njega na pristojno državno tožilstvo podali tudi kazensko ovadbo.

05.01.2017
TATVINA DENARNICE V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanke obveščeni o tatvini denarnice iz športnega centra  v  Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil odsotnost  oškodovanke  in  iz  ženske  torbice,  katera je bila odložena v odklenjeni  garderobni  omarici, odtujil denarnico z vsebino. Z dejanjem je neznani  storilec  oškodoval  oškodovanko  za  približno 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

05.01.2017
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V LUKOVICI
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu v stanovanjsko hišo v Lukovici.  Ugotovljeno  je bilo, da je NN storilec okoli 23.00 ure, splezal na  balkon  stanovanjske  hiše  in  tam  z neznanim primernim predmetom, na vzvod,  vlomil  v  zaprto  stanovanjsko hišo. Začetega kaznivega dejanja pa neznani  storilec  ni  dokončal,  saj ga je v notranjosti stanovanjske hiše prepodil  oškodovanec. Zaradi navedenega je neznani storilec kraj zapustil, dejanje pa je ostalo pri poskusu. Materialna škoda znaša približno 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

06.01.2017
VLOM V AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni o vlomu v avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno  je  bilo, da je NN storilec preko noči razbil steklo na vratih ter  tako prišel v vozilo ter pregledal prtljažni prostor, vendar iz vozila ni  odnesel  ničesar. Materialna škoda znaša približno 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

06.01.2017
VLOM V KOMBI V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so bili obveščeni o vlomu v kombinirani avtomobil v Domžalah.  Ugotovljeno  je bilo, da je NN storilec preko noči razbil steklo na vratih ter tako prišel v vozilo ter pregledal prtljažni prostor od koder je  izvršil  tatvino  več  kosov različnega električnega orodja. Materialna škoda  znaša  okoli  1.800 Eurov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

08.01.2017
POŽAR V DOMŽALAH
Policisti  PP Domžale smo bili v zgodnjih jutranjih urah obveščeni o požaru za  trgovino  LIDL v Domžalah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec zažgal  papir  v  zabojnikih  za  smeti  za  trgovino, kateri so ograjeni z nadstreškom  in  žičnato  ograjo. Požar se je nato razširil na bližnjo živo mejo  iz  Cipres. Zaradi hitre intervencije gasilcev, ki so požar pogasili, se navedeni ni razširil na bližnji borovec in stanovanjsko hišo. Pri tem je zgorelo  več plastičnih smetnjakov, prav tako je poškodovan tudi nadstrešek pod  katerem so bili smetnjaki. Po nestrokovni oceni materialna škoda znaša okoli  9.000  Eurov, Za piromanom policisti še poizvedujejo. Zoper storilca pa sledi KO na pristojno OS, zaradi KD Povzročitve splošne nevarnosti.

Policisti  pri  terenskem  delu zaznavajo porast kaznivih dejanj »VLOMOV in TATVIN«.  V  zvezi  tega  policisti  naprošajo vse, da v primeru pojava ali koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh dejanj, le   te  sporočijo  na  Policijsko  postajo  Domžale  (telefonska  številka 01/724-65-80),  na  brezplačno  telefonsko  številko  113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

 

Oglasno sporočilo