Kadetinje začele z zmago

0
2352

Pričelo se je tudi tekmovanje v ligi deklet do 17 let, Radomljanke pa so na domačem igrišču gostile vrstnice Olimpije Ljubljane. Rumene so dobile tudi tretjo medsebojno tekmo, ob zmagi s 3-0 je dvakrat zadela Manca Suhoveršnik.

Prvi polčas je minil v premoči Radomljank, a si niso ustvarile veliko zaključnih strelov, saj so jim nasprotnice uspešno zaprle poti do vrat. Najnevarnejši poskus na vrata nasprotnic je z osemnajstih metrov sprožila Maša Černivšek, a je bila malce nenatančna.

tl_files/news_images/news_images_du17/26.8.2018_dora.jpg

Ob začetku drugega dela igre so vstopile Eva Tratar, Daša Dolenšek in Pia Pavlič, rezultat pa se je spremenil že po nekaj sekundah igre, ko je Manca Suhoveršnik preigrala tri nasprotne igralke in žogo mimo vratarke Sare Pavlič poslala v mrežo.

Radomljanke so po zadetku stopile na plin in si priigrale nekaj nevarnejših zaključnih strelov. Ajda Kličić je z leve strani nastreljala vratarko, dvakrat pa je poskusila Eva Tratar. najprej je merila mimo vrat, ob drugem strelu pa se je izkazala gostujoča vratarka in žogo odbila v kot. Po izvedenem kotu z desne strani se je pred vrati najbolje znašla Tadeja Gerjol in zadela ob svojem prvem nastopu v rumenem dresu. Piko na i je minuto pred koncem tekme s svojim drugim zadetkom postavila Manca Suhoveršnik, ki je zadela iz obrata z desne strani roba kazenskega prostora.

tl_files/news_images/news_images_du17/26.8.2018_eva.jpg

1. krog lige deklet do 17 let,
Športni park Radomlje

ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana 3-0 (0-0)
Gledalcev:
50
Strelki: Suhoveršnik 41., 72., Gerjol 72.
Opomin: Delić.
Sodniki: Dragan Stevanović (glavni sodnik), Dejan Drobac, Aleksandar Dević (pomočnika).

ŽNK Radomlje: Galjot, Florjančič (Dolenšek 41.), Kličić (McQuarrie 51.), Ručman (Tratar 41.), Urankar, Černivšek, Belavič (K) (Gerjol 62.), Bizilj (Pavlič 41.), Suhoveršnik, Mele, Kočevar.

 

A.S.
Foto: Tilen Scott McQuarrie

Oglasno sporočilo