Maja odhaja na Pokal Evrope 2018

0
1358
bdr

V dneh od 30.10. do 3.11.2018 bo potekalo tekmovanje v umetnostnem kotalkanju za Pokal Evrope 2018. Tekmovanje se bo odvijalo v španskem mestu  Fuengirola poleg Malage. Tekmovanja se bo udeležila tudi tekmovalka  MAJA TROJANŠEK iz domžalskega kotalkarskega kluba PIRUETA.

To je za klub velika motivacija, da je postala Maja članica državne reprezentance in se bo udeležila tako velikega tekmovanja kot je Pokal Evrope. Namreč to tekmovanje je za kategorije v kateri nastopa Maja enakovredno evropskemu prvenstvu. Kajti evropsko prvenstvo je za kategorije od kadetov (12 let ) pa starejših, medtem ko ima Maja komaj 9 let.

Maja bo nastopila kar v dveh disciplinah in sicer v obveznih likih in v prostem kotalkanju. S pripravami je že začela v mesecu avgustu in do odhoda bo trenirala vsak dan po nekaj ur. Na tekmovanju bo podlaga parket, zato so tudi v klubu vse sile usmerili v iskanje prostora za treninge, ki imajo parket in je seveda primerne velikosti (40m x 20m) kar je v naši občini skoraj nedosegljivo.

Na državnem prvenstvu je pokazala, da ima vso potrebno znanje za tako veliko tekmovanje in v klubu  tako z nestrpnostjo pričakujejo rezultate, ki bi dali vzpodbudo  tudi ostalim mlajšim tekmovalkam, da se povzpnejo v reprezentančna mesta Slovenije v umetnostnem kotalkanju.

Avtor članka in fotografija: KK PIRUETA

 

 

Oglasno sporočilo