V Lukovici prireditev ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta

0
2492

V Lukovici so se s prireditvijo ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta spomnili tistih, ne tako davnih dni, ko smo Slovenci stopili skupaj.
Prvi del je začela godba Lukovica s koračnicami in nato s himno, ki ji je sledil pozdrav zastavi in mimohod častnikov Združenja veteranov vojne za Slovenijo. Zaradi napovedi slabega vremena so drugi del  prestavili v kulturni dom Janka Kersnika, kjer smo prisluhnili petju, plesu, recitacijam in slavnostnemu govorniku, županu Mateju Kotniku.
Če je v svojem drugem delu nagovora spregovoril o himni, o Trubarju, Prešernu in Cankarju, je v prvem spregovori o tem, kako premalo se pogovarjamo in kako se ne znamo pogovarjati, kar ima seveda čisto prav. Kajti, če se želiš z njim pogovarjati, zelo težko dobiš termin za sestanek, in ko prideš z argumenti in želiš razjasnitev določenih stvari, je pogovora kaj hitro konec. Ja, res je, ne znamo, ali pa nočemo se pogovarjati o določenih temah in še sreča, da mladi niso taki, da so nam pripravili ob pomoči mentorjev čudovit program, o katerem je še dolgo tekla beseda zunaj zidov kulturnega hrama.
Prisluhnili smo petju in igranju, plesu in recitacijam in spoznavali, da imamo velik zaklad in potencial, ki se imenuje naši otroci. Ob tem ne smemo pozabiti vloge učiteljev, ki so, kakršni pač so, saj imamo vsi kdaj pa kdaj tudi slab dan. Iz podružnične šole Blagovica je na oder prišel Prešernov povodni mož in s petjem recitacije in plesom navdušil obiskovalce prireditve.
Ker so bili marljivi, tako učenci kot učenke, so prejeli tudi zaslužena priznanja, mentorji pa pohvalo, kar tudi nekaj pomeni. Posebna priznanja in vpis v zlato knjigo so si prislužili odličnjaki, ki letos zapuščajo osnovnošolske klopi. Ker prihajajo počitnice, so nas v čare počitnic s plesom popeljali plesalci otroške skupine folklorno kulturnega društva Lukovica. Na koncu  so nam v slovo, pod vodstvom Nastje Grad, zapeli še pevci in pevke otroškega zbora Ciklamen.
Danes je dan, ko komaj čakamo, da pride jutrišnji dan, dan, ko se začno počitnice, je še dejala ravnateljica dr. Anja Podlesnik Fetih.

DJD

Oglasno sporočilo