Štirje zadetki v mreži Maribora

0
1589

Po pokalni tekmi proti Mariboru (3-0) v Radomljah so se rumene tokrat odpravile v Štajersko prestolnico, kjer je bil na sporedu tretji krog slovenske ženske nogometne lige. Radomljanke so se v 21. minuti znašle v zaostanku, ki pa so ga v nadaljevanju uspele obrniti v svojo korist. S tremi goli je bila prvo ime srečanja Zala Kuštrin.

V prvem delu igre so imele sicer več od igre Radomljanke, a se organizirana obramba vijoličastih ni dala. V osmi minuti je zapretila Karmen Ulbin, a njen strel z desne strani ni našel poti v mrežo. Mariborčanke so povedle v 21. minuti, ko je nezbranost obrambe kaznovala Monika Žunković, ki je s strelom po tleh in s pomočjo vratnice povedla svojo ekipo v vodstvo. Le deset minut po vodilnem zadetku so Radomljanke izenačile. Kot z leve strani je izvedla Katarina Gadnik, njen predložek je izkoristila Albina Butković, ki je z glavo dosegla prvenec v rumenem dresu. To je bil tudi končni rezultat prvega polčasa, rumene pa so si sicer pripravile nekaj priložnosti, a mimo obrambe domačih ni šlo.

V nadaljevanju tekme so gostje hitro povedle; po dolgi žogi v prostor po desni strani je Monika Boh lepo prodrla in s podajo v kazenskem prostoru našla Zalo Kuštrin, ki je po treh minutah igre v drugem polčasu rumene popeljala v vodstvo. Le štiri minute kasneje se je po podobni akciji Zala spet veselila gola, še drugič pa se je med asistentke vpisala Monika Boh.

Radomljanke so sprožile še nekaj nevarnih strelov proti domačim vratom, najbolj nevarne so bile Izabela Križaj, Monika Boh in Karmen Ulbin. Prvima dvema je zadetek s posredovanjem preprečila domača vratarka Eva Vamberger, Karmen Ulbin pa je bila z dvajsetih metrov nenatančna. Končni rezultat je s svojim tretjim zadetkom na tekmi in šestim v sezoni dosegla Zala Kuštrin, ki je po samostojni akciji po levi strani z močnim strelom zadela “malo mrežico” gola Mariborčank.

Tretji krog slovenske ženske nogometne lige,
Športni park Tabor Maribor

ŽNK Maribor – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1-4 (1-1)
Gledalcev:
50
Strelke: Žunković 21.; Butković 31., Kuštrin 48., 52., 77.
Opominjani: Peruš; Čagran.
Sodniki: Blaž Bezjak (glavni sodnik), Jernej Flajšman, Klemen Janžekovič (pomočnika).
Delegat: Janez Fartelj.

ŽNK Maribor: Vamberger, Žunković, Horvat, Žižek, Hanžič, Pleterski, Ciganović, Marković (K), Igerc, Podgrajšek (Peruš 59.), Marolt. Trener: Marinko Šarkezi.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Šapek, Klopčič, Čagran (Shaqiri 66.), Butković, Gadnik, Vodušek (Ljubijankić 81.), Boh (Bratina 66.), Križaj, Ulbin (K), Adam (Udovič 55.), Kuštrin (Jagarinec 81.). Trener: Gregor Mohar.

A.S.
Foto: Tilen Scott McQuarrie

Oglasno sporočilo