Aleš Kačičnik: “Še naprej bo treba trdo delati”

0
2219

Domžalski nogometaši so na tekmi osmega kola Prve lige Telekom Slovenije nesrečno izgubili s kranjskim Triglavom. Dvoboj, ki je postregel s številnimi priložnostmi našega moštva, se je na koncu zaključil z gostujočo zmago z 1:2, edini zadetek za rumene pa je dosegel Tilen Klemenčič.

Takšen je nogomet. Enkrat ti da, drugič ti vzame. Priigrali smo si serijo priložnosti, zadeli tudi dve vratnici, bili nevarnejši tekmec, a nam tega žal ni uspelo unovčiti. Igralcem nimam kaj očitati, saj so se skozi vseh devetdeset minut trudili in skušali prebiti zgoščeno obrambo gostov. Žoga tokrat ni hotela v mrežo in doživeli smo nesrečen poraz. Časa za obžalovanje ni, treba bo še naprej trdo delati, analizirati lastne napake in se čim bolje pripraviti na vsak naslednji obračun,“ je po koncu dvoboja s Triglavom dejal Aleš Kačičnik, sicer prvi pomočnik obolelega trenerja Simona Rožmana, ki je bil zavoljo zdravstvenih težav tudi včeraj odsoten.

Dvakratni slovenski prvaki so bili skozi vseh devetdeset minut nevarnejši tekmec in proti gostujočim vratom sprožili kar osemnajst strelov. Eden je končal v mreži, dva v vratnici, s številnimi lepimi posredovanji pa se je izkazal tudi gostujoči vratar. Na drugi strani so bili gostje precej bolj učinkoviti in so tako kar dva izmed treh strelov v okvir vrat unovčili z zadetkom.

Skupno je bil to četrti poraz v dosedanjih osmih kolih letošnje sezone, ki se je za domžalsko moštvo po zaključeni evropski zgodbi začela precej podobno kot lani. Tedaj so varovanci Simona Rožmana po osmih tekmah na svojem kontu imeli dvanajst točk, letos deset. Po enajstih tekmah so nato imeli točko več, za tem pa je po reprezentančnem premoru sledil dvig rezultatske krivulje, s katero so si do konca sezone priigrali več kot zasluženo tretje mesto.

V boj za nove točke se bodo Domžalčani podali že v soboto, ko bo na sporedu gostovanje v Mariboru. Tekma z najuspešnejšim slovenskim moštvom se bo v Ljudskem vrtu začela ob 20:15.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Jernej Ogorevc

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here