Rekordno število otrok na Glavnem trgu rajalo ob Evropskem tednu mobilnosti

0
1577

Rekordnih preko 1000 otrok, odkar Evropski teden mobilnosti obeležujemo skupaj s kamniškimi vrtci in šolami, je oživelo mestno središče. Občina Kamnik pa je dogodek pripravila skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik in v sodelovanju z Domom kulture Kamnik.

.

“>Otrokom in tudi tistim malo starejšim so se predstavili redarska služba Občine Kamnik, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik, reševalci Društva gorske reševalne službe Kamnik, reševalci Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik, policisti Policijske postaje Kamnik in Postaje prometne policije Ljubljana, člani AMD Kamnik, člani ZŠAM Kamnik, članice in člani Šole zdravja.

Zaplesali so s plesno šolo Šin – Šin, povzpeli so se po plezalni steni Plezalnega kluba Kamnik, se zabavali s klovnom Žaretom in se pogumno spustili po skakalnici Mini Planica.

.

“>Z vlakcom iz Arboretuma Volčji Potok in v družbi maskote Veronika so se lahko popeljali po našem srednjeveškem mestu. Tudi letos so pomoč pri organizaciji nudili prostovoljci. Otroke iz oddaljenih šol smo brezplačno pripeljali z javnim prevozom (avtobusom), ki ga je omogočilo podjetje Arriva Kam-Bus, d. o. o. in prevoznik Pestotnik Miran s.p.

Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi je našim najmlajšim namenil misli o pravilnem obnašanju v cestnem prometu. Zaželel jim je, da bi se v šoli in v vrtcu neizmerno zabavali, pri tem pa ne pozabili, da je potrebno biti na cesti previden in se je potrebno v cestnem prometu obnašati premišljeno. Pozdravnim besedam se je pridružil tudi v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger.

.

“>Sicer pa letošnji Evropski teden mobilnosti, ki se vsako leto odvija med 16. in 22. septembrom, spodbuja k pametni in trajnostni mobilnosti kot dobri investiciji. Osrednja tema je usmerjena k možnostim ter koristim prepletanja in dopolnjevanju različnih vrst potovanj, ki nas lahko pripeljejo do cilja. S sloganom »Združuj in učinkovito potuj« pa se akciji, ne le z današnjim dogodkom, pridružuje tudi Občina Kamnik. Redarska služba Občine Kamnik bo na kolesih tekom celega tedna opozarjala na previdnost in upoštevanje cestno-prometnih predpisov.

ZDRUŽIMO MOČI IN POTUJEMO UČINKOVITO!

Vir: Občina Kamnik

Oglasno sporočilo