Težkoatletski klub Domžale ekipni državni podprvak v letu 2017!

0
2225

V nedeljo, 26. novembra 2017, je v prostorih KDU Olimpije potekalo finale ekipnega državnega prvenstva v olimpijskem dviganju uteži. Nastop v finalu je bil rezerviran samo za najboljše 3 ekipe, ki so skozi celo sezono dosegle največ točk. Med njimi je bila tudi ekipa TAK Domžale. V finalu je Tak Domžale suvereno ohranil prednost iz prejšnjih kol in tako so se lahko veselili naslova ekipnega državnega podprvaka v olimpijskem dviganju uteži!

Za ekipo Tak Domžale so nastopili: Anže Kosmač, ki je v potegu na moč dvignil kar 115 kg in enako v sunku 135 kg. Nejc Orešek, ki je prejšnji teden osvojil mednarodno prvenstvo Ljubljana Open, je v potegu zmogel 110 kg in v sunku 125 kg, Valentin Orešek poteg 107 kg, v sunku 125 kg, Boštjan Peterca poteg 97 kg, v sunku 125 kg in še komaj 17 letni Jaka Žagar, ki je spet postavljal kadetske državne rekorde! V potegu je dvignil 87 kg in v sunku 109 kg! Tak Domžale je tako na tekmi skupaj dosegel 1.326 točk, kar je na sami tekmi pomenilo 2. mesto pred ljubljanskim Jeklom. Prvo mesto je zasluženo osvojila KDU Olimpija, ki je z rezultatom več kot 1.550 točk, najverjetneje dosegla najboljši ekipni rezultat v več kot 60 letni zgodovini olimpijskega dviganja uteži v Sloveniji.

 

Sezona ekipnih tekmovanj je tako v letu 2017 končana, naslednji teden bo v Mariboru Level Up, organiziral še tradicionalni Novoletni turnir, kot zadnjo tekmo v letu 2017. Predsednik TAK Domžale Ivan Peterca po tekmovanju ni mogel skriti zadovoljstva, kot je povedal je bila sezona dolga in naporna vendar izvrstna. Poleg organizacije mednarodnega tekmovanja v Domžalah, je ekipa Tak Domžale uspešno nastopala tudi na mednarodnih tekmovanjih. Tako so na močnem mednarodnem turnirju v Somborju jeseni osvojili tretje mesto. Posebej pa je pohvalil tudi žensko ekipo Tak Domžale še posebej Petro Pavlič državno prvakinjo in veteranski del ekipe, ki je pred kratkim z mednarodnega tekmovanja Alpe-Adria prinesel bronasto odličje.

V.O.

Oglasno sporočilo