Simon Rožman: “Vztrajali bomo na svoji poti”

0
2254

Domžalski nogometaši so včeraj odigrali povratno srečanje pokalnega četrtfinala. Po zaostanku z 0:1 s prve tekme, ki je bila odigrana v Mariboru, so tokrat izredno odločno krenili po preobrat. V prvem polčasu je najprej zadel Adam Gnezda Čerin, četrt ure pred koncem tekme je prednost povišal Senijad Ibričić. Ko je že kazalo na uvrstitev v polfinale, pa so le nekaj sekund pred zadnjim sodnikovim žvižgom mariborski nogometaši dosegli prvi zadetek, nato še drugega, kar je pomenilo, da so rumeni tokrat obstali na četrtfinalni stopnički.
“Odigrali smo zelo dobro tekmo. S predstavo na zelenici smo lahko zadovoljni, z rezultatom razumljivo ne. Čestitam fantom za borbenost, držali so se dogovorov, kljub številnim odsotnostim so se odlično zoperstavili favoriziranemu Mariboru. Imeli smo pobudo, tudi tekma je šla po naših željah. Pametno smo jo peljali do zadnje minute, ko je prišla tista prekinitev, iz katere so Mariborčani izpeljali netipično situacijo, ki jim je prinesla zadetek. Generalno smo v določenih segmentih nadigrali Maribor in imeli 2:0 do 92. minute, kar je prava stvar. Smo pa seveda razočarani, saj smo bili tako zelo blizu uvrstitve v polfinale, kar je bila pred tekmo naša edina želja,“ je po tekmi dejal trener Simon Rožman, za katerega je bila včerajšnja tekma 100. na klopi domžalskega moštva. V tem času smo vknjižili 51 zmag, 23 remijev, 26 porazov, zabili 187 zadetkov, jih prejeli 107, osvojili naslov pokalnih zmagovalcev, navduševali v kvalifikacijah za evropsko ligo ter osvojili tretje in četrto mesto v Prvi ligi Telekom Slovenije. Izjemno plodno obdobje, ki se bo nadaljevalo tudi v nadaljevanju sezone, kjer se bodo rumeni sedaj osredotočili na ligaške izzive.
Prvi prihaja že v nedeljo, ko bo na sporedu gostovanje v Stožicah. “Že nekaj tekem smo odigrali na isti, precej visoki ravni. Zadovoljen sem z dinamiko, fantje se maksimalno trudijo. Marsikaj nam še manjka, a delamo na tem, da bi čim prej odpravili določene pomanjkljivosti. Zagotovo pa delo otežujejo te nesrečne situacije, ki so se prav neverjetno obrnile proti nam. Zadetke prejemamo iz povsem netipičnih situacij, dajejo jih nogometaši, ki zelo redko ali pravzaprav nikoli ne zadevajo, na drugi strani smo denimo zadeli ogromno število vratnic … To je prav neverjetno, a bomo vztrajali na svoji poti. Sezona je še dolga, predali se zagotovo ne bomo. Naš cilj je eno izmed mest, ki vodi v Evropo, ob tem želimo tudi pomagati nogometašem, ki jih imamo v kadru. Na vsako naslednjo tekmo se bomo maksimalno pripravili, začenši z nedeljskim dvobojem z Olimpijo,“ je še dodal 35-letni trenerski strokovnjak.

Dvoboj v Stožicah se bo začel ob 16:15, v neposrednem televizijskem prenosu pa bo na ogled tudi na TV Slovenija 2.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here