Članice drugič v sezoni brez točk

0
2031

V tokratnem krogu slovenske ženske nogometne lige je članska ekipa ŽNK Moje-lece.si Radomlje gostila ekipo Maribora, ki so jih v letošnji sezoni in pokalu že dvakrat premagale. Tokrat ni šlo po načrtih, vijoličaste so slavile z 1-2.

Ekipi sta se v Radomljah pomerili na razmočenem in blatnem igrišču, ki ni dovoljeval pretirane igre po tleh. Rumene so imele več posesti in kombinatorne igre, a si nobena od ekip ni pripravila veliko zaključnih strelov. Prve so zapretile Radomljanke, ko je Zala Kuštrin sprožila z dvajsetih metrov z desne strani, žoga pa je po odboju končala v kotu. Na drugi strani so tudi Mariborčanke prišle do lepe priložnosti, ko je z leve strani v kazenskem prostoru prečko zatresla Kim Juršnik. Gledalci so do konca prvega dela igre videli še dva zaključna strela domačink, Izabela Križaj je žogo poslala mimo vrat, Zala Kuštrin pa je s strelom s petindvajsetih metrov namučila vratarko Evo Vamberger.

V drugem delu igre so Mariborčanke po sedmih minutah nadaljevanja uspelo povesti, ko je Pija Kovačič po odboju sprožila s kakih osemnajstih metrov in s strelom po tleh premagala domačo vratarko Julijo Križaj. Sedem minut kasneje so vijoličaste povedle že z 0-2, ko je Pia Ciganović presenetila s strelom s tridesetih metrov in žogo pod prečko poslala v gol. Radomljanke so nato pritisnile proti vratom Eve Vamberger in iskale gola priključka. Tako je do lepe priložnosti z desne strani znotraj kazenskega prostora prišla Sara Adam, a je njen strel proti daljši vratnici zletel pol metra mimo.

Radomljanke so rezultat znižale v 80. minuti, ko je Karmen Ulbin izvedla kot z desne strani in poslala nizko žogo v kazenski prostor. Tam se je žoga nekajkrat odbila, Lara Klopčič pa jo je z dvanajstih metrov poslala v gostujočo mrežo. Tik pred koncem srečanja bi lahko domače prišle do izenačenja, ko je Katarina Gadnik s prostega strela z leve strani poslala nevaren predložek proti oddaljeni vratnici, na koncu pa je žoga le za malo zgrešila cilj in je ostalo pri zmagi gostij z 1-2.

V klubu bi se radi zahvalili vzdrževalcema igrišč v Športnem parku Radomlje, ki sta po najboljših močeh pripravila igrišče, ki je bilo načeto od treningov in vremenskih pogojev. Radomljanke se v naslednjem krogu odpravljajo v Bratonce, kjer se bodo pomerile z vodilno ekipo Pomurja.

10. krog slovenske ženske nogometne lige,
Športni park Radomlje

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Maribor 1-2 (0-0)
Gledalcev:
50
Strelke: Klopčič 80.; Kovačič 52., Ciganović 59.
Opomini: Klopčič, Butković; Marković, Peruš.
Sodniki: Jure Žagar (glavni sodnik), Matej Birtič, Janko Bukovec (pomočnika).
Delegat: Bogdan Trope.

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: J. Križaj, Boh, Klopčič, Čagran, I. Križaj, Butković, Kuštrin, Bratina (Shaqiri 51.), Adam, Gadnik, Ulbin (K). Na klopi: Udovič, Kličič. Trener: Gregor Mohar.
ŽNK Maribor: Vamberger, Žižek, Ciganović, Juršnik, Rola (K) (Tušek 57.), Hanžič (Peruš 88.), Marković, Marolt (Bratuša 73.), Kovačič, Horvat, Igerc. Na klopi: Mihailović. Trener: Marinko Šarkezi.

A.S.
Foto: Tomaž Strgar

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here