Občino Kamnik je obiskala britanska veleposlanica, njena ekscelenca Sophie Honey

0
4600

Župan Marjan Šarec je dopoldan skupaj s podžupanom Igorjem Žavbijem na pobudo Veleposlaništva Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske sprejel britansko veleposlanico v Sloveniji, njeno ekscelenco Sophie Honey.

Britansko veleposlaništvo letos obeležuje 25. obletnico diplomatskih odnosov med Slovenijo in Veliko Britanijo. V ta namen čez celo leto pripravljajo različne aktivnosti in dogodke, s katerimi bodo slavili bilateralne vezi med državama. Del programa je tudi izziv #212challenge, h kateremu se je veleposlanica, njena ekscelenca Sophie Honey javno zavezala ob obisku britanskega zunanjega ministra Borisa Johnsona v februarju. Veleposlanica bo tako letos obiskala prav vsako od slovenskih občin, med njimi tudi Občino Kamnik.

Ob srečanju sta se tako župan Marjan Šarec in veleposlanica Veleposlaništva Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske, njena ekscelenca Sophie Honey dotaknila tem, vezanih na krepitve odnosa s Slovenijo tudi na lokalni in regionalni ravni. Župan ji je predstavil večje infrastrukturne projekte v občini in družbeno-gospodarski ustroj regije. Sogovornika pa sta posebno pozornost namenila tudi medsebojnemu sodelovanju pri morebitnih skupnih projektih in krepitvi regionalnega sodelovanja na področju kulture, turizma, izobraževanja in gospodarstva.

Veleposlanica je obisk nadaljevala z ogledom starega mestnega jedra, si skupaj s poslanko Državnega zbora dr. Simono Kustec Lipicer ogledala »Diplomatski gozd v Nevljah«, kjer so leta 2010 veleposlaniki na pobudo veleposlaništva in Ministrstva za zunanje zadeve posadili 1.000 dreves, z dijakinjami in dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik pa se je na pobudo društva MEPI med drugim pogovarjala o delu veleposlaništva in o posledicah Brexita. Današnje srečanje je zaključila v občini Domžale, in sicer z obiskom Društva Verjamem vate.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo