Kronika Policijske postaje Kamnik od 9.7. do 15.7.2018

0
1841

9.7. 2018
TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
V Kamniku je neznanec izvršil tatvino mobilnega telefona znamke Wiko. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

TATVINA KOLESA V ŠMARCI
Obveščeni smo bili o tatvini kolesa, in sicer je neznani storilec iz vrtne lope odtujil gorsko kolo znamke B-TWIN, sivo-modre barve. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

10.7.2018
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Patrulja je imela v okolici Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je imel 0.76 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Na območju Kamnika smo zasegli alu zavitek z neznano belo prašnato snovjo, za katero se sumi, da je prepovedana droga. V primeru pozitivne analize na prepovedane droge, zoper občana sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

11.7.2018
PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
Na kamniški obvoznici smo obravnavali prometno nesrečo. Povzročitelj je med vožnjo zapeljal na nasprotni vozni pas in oplazil nasproti vozeče vozilo. Izdan mu je bil plačilni nalog.

DRZNA TATVINA IZ STANOVANJA
Policisti smo bili obveščeni o drzni tatvini iz stanovanja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec vstopil skozi odprta vrata v stanovanje pod pretvezo, da mu je slabo in med tem izkoristil nepazljivost lastnika in odtujil zlatnino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

12.7.2018
PROMETNA NESREČA NA KLANCU
Na območju Komende se je pripetila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami. Vzrok nesreče je nepravilno vključevanje na prednostno cesto. Povzročitelju je bil na kraju zaradi kršitve zakona v cestnem prometu izdan plačilni nalog.

TATVINA KOLESA
Policista sta bila obveščena o tatvini kolesa in sicer je neznani storilec iz kleti stanovanjskega bloka izvršil tatvino moškega gorskega kolesa znamke Fusion 10, tip Š50. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

13.7.2018
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Na območju Komende smo v postopku z osebo, zasegli dve PVC samozapiralni vrečki z neznano zeleno rastlino. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

14.7.2018
GLASNA GLASBA
S strani občana, ki je hotel ostati anonimen smo bili obveščeni o glasni glasbi, in sicer je kršitelj glasno poslušal glasbo in s tem motil nočni mir in počitek. Policista sta na kraju kršitev zaznala, ker pa prijavitelj v postopku ni hotel sodelovati je bilo kršitelju izrečeno ustno opozorilo.

15.7.2018
PROMETNA NESREČA V VOLČJEM POTOKU
Policisti so na območju Volčjega potoka obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila zaradi vožnje preblizu desnega roba povzročitelja, kateri je trčil v odbojno ograjo in poškodoval vozilo. V postopku ugotovljeno, da je imel na vozilu ukradene reg. tablice, da je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, zato mu je bilo zaseženo vozilo in odpeljano v hrambo. Zoper vse kršitve sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo