Tri zmage Calcita na ciklokrosu v Šenčurju

0
901

Na drugi dirki slovenskega pokal v ciklokrosu v Šenčurju so se kolesarji kamniškega Calcit Bike Teama znova izkazali. Mihael Štajnar je dolgo časa vozil v ospredju in se enakovredno kosal s šampionom cestnega kolesarstva Luko Mezgecem, na koncu pa osvojil drugo mesto. Zmage na dirki Cycling United so se veselili Matic Kranjec Žagar in Hana Kranjec Žagar ter Gašper Štajnar.

»Z vožnjo sem zelo zadovoljen. Rekel sem si, da dokler bom lahko, bom vozil pred Lukom. Potem je pospešil in nisem ga mogel več držat. Na koncu sem ga poskusil še ujeti, a je bila iz kroga v krog večja razlika. Proga je bila zelo blatna, fino bi bilo, da bi imel dva kolesa, a je tudi z enim šlo,« je povedal Štajnar.

Matic Kranjec Žagar je za zmago premagal Fabijana Kralja, s katerim sta v reprezentančnem dresu nedolgo nazaj skupaj dirkala na evropskem prvenstvu v Italiji. Hana Kranjec Žagar je novo zmago vpisala med mladinkami. Gašper Štajnar je slavil med dečki B.

Med mlajšimi mladinci je Gal Starman osvojil 13. mesto, Peter Zupančič je bil osmi med člani.

V skupnem seštevku je med člani prvi Mihael Štajnar, med starejšimi mladinci Matic Kranjec Žagar in med mladinkami Hana Kranjec Žagar.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo