MePZ Odmev v Ukvah sklenil svojo že 37. uspešno sezono

0
1754

Mešani pevski zbor Odmev Kamnik je letošnje leto zaključil na prav poseben način. Po tem, ko smo jim v petek, 28. decembra lahko prisluhnili v Šmarci na proslavi ob državnem prazniku – dnevu samostojnosti in enotnosti, so se v soboto odpravili v zamejstvo!

V Ukve, staro naselje zamejskih Slovencev v Kanalski dolini (Italija) jih je pot peljala na povabilo združenja Don Mario Cernet in cerkvenih pevcev iz Ukev, ki so pripravili Božični koncert. Tam so poslušalcem predstavili nekaj slovenskih božičnih pesmi. Poleg Odmeva so nastopili tudi zbor iz domačih Ukev, vokalni skupini iz koroškega Šentjakoba v Rožu in tržaških Barkovelj, ter citrarka iz Rateč.

Cerkev Ukve

Po tem, ko je zbor v letošnji sezoni pod vodstvom neumorne Anice Smrtnik s pevskimi prijatelji pripravil več projektov v Kamniku in širom Slovenije, predstavil program z ljudskimi pesmimi s katerimi je predstavil slovensko kulturno dediščino in zanj požel veliko odobravanj in pohval, gostoval v Avstriji pri s Kamnikom pobrateno občino Trofaiach se zdi, da je bil Odmevov letošnji zaključek in obisk pri gostoljubnih rojakih kot nalašč! Pravijo, da se bodo v Ukve še z veseljem vrnili!
Vodstvo zbora in pevci pa ob novem letu vsem voščijo lepe praznike in srečno ter uspešno 2019! Upajo, da se kaj kmalu s poslušalci snidejo na katerem od dogodkov v naslednji sezoni – pa naj bo le-ta v domačem Kamniku, širom države ali pa kje v tujini!

Anže Burja
Foto: Miha Pančur

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here