Karate-Do uspeh v Mantovi

0
2476

Šampionka Mateja Breznik, kate 2.mesto in Nino Knežević, kumite 2.mesto, kate 4.mesto, sta bila najuspešnejša tekmovalca Slovenije, na turnirju 13. držav sveta, v Mantovi. Medaljo so za las zgrešili tudi, Mladen Vrtarić, Timotej Mršič, Andrej Neškoski, Blaž Robič, Jernej Gornik, Timotej Koležnik, Clarisa Rošker.
V italijanski Mantovi, Castel d’Ario, je 26. 1. 2019, potekal vsakoletni veliki zimski Karate-Do turnir, ki ga skupaj z domačim klubom organizira mojster Paolo Lusvardi 8.Dan, skupaj z bratoma Lanzoni. Prisotnih je bilo deset evropskih držav ter Amerika in Indonezija. Ekipno so na koncu slavili Belgijci in italijanski reprezentantje. Slovenija je na turnirju črnih pasov, nastopala z mladimi tekmovalci, ki so se odrezali več kot odlično. Posamezno kate in kumite so bili skoraj vsi v polfinalu. V ekipnem delu so takoj za uvod na osrednjem tatamiju premagali Ruse s 4:1, kar je mladi ekipi, Robič, Mršič, Neškoski, Gornik, Koležnik, v nadaljevanju dalo poleta. Na koncu jim je izkušenost preprečila boj za ekipno medaljo. V nedeljo 27. 1. je potekalo tekmovanje barvnih pasov vseh kategorij.

Slovenska ekipi, katere vodja je bil Sensei Darjan Rošker 6.Dan Renshi, kljub nočni vožnji na prizorišče, ni uspel preboj med odličja.

Evropski SKIEF sodniki so imeli dan pred turnirjem celodnevno izobraževanje in prvo letošnje opravljanje licenc po rangih. Seminarja so se udeližili slovenski sodniki, glavni inštruktor SKIF Slovenije Shihan Ivan Čerič, 8.Dan Kyoshi, domžalčan Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, Anto Lučić 5.Dan, Mateja Breznik Kabaj 4.Dan, Irina Mlinarić 3,Dan.

Lovrenc Kokalj je na sodniškem seminarju opravljal evropski izpit in uspešno opravil najvišjo A+ licenco, za kar je seveda zaslužna cela ekipa SKIF Slovenije.
V večernem delu, prvega dne, je bil organiziran Karate-Do trening s tehničnim direktorjem SKIEF, japoncem Shihan Masaru Miura 9.Dan Hanshi in gostom večera Shihanom Okazakijem 8.Dan, japoncem živečim v Ameriki. Trening je bil tehnično prvovrsten in nihče, ki bi bil rad tehnično na najvišjem nivoju, tega ne bi zamudil. Rotacija in preciznost.

Zenmedia

_____________________________________________________________________

Črni pasovi v Murski Soboti

V nedeljo, 20. 1. 2019, je na jubilejnem 30. Zimskem Karate-Do seminarju v Murski Soboti na koncu potekal tudi izpitni del seminarja.
Iz Domžalsta za črni pas 1.Dan uspešno opravila preizkušnjo, Timotej Mršič 1.Dan in Roman Dormiš 1.Dan. Iz Ljubljanskega kluba FG Lj. So za 1.Dan uspešno opravili, Ines Knežević 1.Dan, Jernej Gornik 1.Dan in Nino Knežević 1.Dan. Za 2.Dan je uspešno opravila gospa mag. Breda Hrovatin 2.Dan.

Bravo Atom Domžale.

Zenmedia

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here