Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 4. 2. do 10. 2. 2019

0
2062

4. 2. 2019
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so v Domžalah imeli v postopku voznico osebnega vozila, katera je le tega vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je vozila pod vplivom alkohola (0,91 mg/l). Zaradi navedenega je bilo vozilo voznici na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznico bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

4. 2. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

4. 2. 2019
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, ki se je zgodila v križišču v bližini podjetja Tosama. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti enega izmed voznikov osebnega vozila. Udeleženka z drugim osebnim vozilom je se je v prometni nesreči telesno poškodovala, zaradi česar so
posredovali reševalci Zdravstvenega doma Domžale, in ponesrečeno odpeljali v Klinični center. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

4. 2. 2019
KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU V ZASEBNEM PROSTORU IN PRIDRŽANJE PO ZAKONU O PREKRŠKIH
Policisti PP Domžale so bili ob 18.30 obveščeni o kršenju javnega reda in miru v stanovanju stanovanjskega bloka v Mengšu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je v vinjenem stanju kršitelj žalil svojo ženo, zaradi česar mu bo izdan plačilni nalog. Istega dne ob 22.55 so bili policisti PP Domžale ponovno obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v istem
stanovanju. Ponovno je bilo ugotovljeno, da je isti kršitelj v vinjenem stanju ponovno žalil ženo, ter se kljub opozorilu policistov ni umiril, zaradi česar mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zaradi ponovnih kršitev so policisti kršitelju izdali plačilni
nalog.

4. 2. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V SPODNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so v Spodnjih Jaršah zaradi prekoračitve hitrosti v naselju ustavili voznika osebnega vozila. V postopku z njim je bilo ugotovljeno tudi, da je vozil vozilo pod vplivom alkohola (1,05 mg/l). Kršitelju so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

5. 2. 2019
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Spodnjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, vlomil vrata terase, tar tako prišel v notranjost stanovanjske hiše, iz katere je odtujil zlatnino in gotovino, s čimer je oškodoval lastnika za okoli 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega
nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 2. 2019
PROMETNA NESREČA I. KAT. NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Vir. Ugotovljeno je bilo, da je voznica zaradi vožnje pod vplivom alkohola, na prekratki varnostni razdalji, trčila v prednjo vozeče vozilo, zaradi česar so ji policisti na kraju izdali plačilni nalog.

6. 2. 2019
POSKUS DRZNE TATVINE V PREVOJAH PRI ŠENTVIDU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu drzne tatvine v Prevojah v Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da sta ženski, stari okoli 20 in 40 let, temnejše polti, odklenili vhodna vrata stanovanjske hiše, med tem ko je bil lastnik urejeval okolico hiše in je ključ pustil v ključavnici vhodnih vrat. Neznanki sta pregledali notranjost hiše, iz katere pa nista ničesar
odtujili. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 2. 2019
VLOM V VOZILO IN TAVINA LETNE VINJETE V HOMCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v vozilo in tatvini letne vinjete. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkiranem osebnem avtomobilu izrezal del vetrobranskega stekla kjer je bila nameščena letna vinjeta in si tako letno vinjeto protipravno prilastil. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 2. 2019
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Zaborštu v postopku voznika tovornega vozila, ki je vozilo vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v času ukrepa, zaradi česar mu je bilo vozilo na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

8. 2. 2019
POŠKODOVANJE OSEBNEGA AVTOMOBILA V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do osebnega avtomobila, kateri je bil parkiran na parkirišču in s primernim predmetom poškodoval streho vozila. Z opisanim je neznani storilec oškodoval lastnika vozila za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 2 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

9. 2. 2019
VLOM V POSLOVNE PROSTORE PODJETJA V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v poslovne prostore v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, odtrgal okovje ključavnice obešanke na zaklenjenem prostoru podjetja in tako prišel v notranjost ter iz notranjosti prostora odtujil tri akumulatorje. Neznani storilec je s tem oškodoval lastnika za okoli 300
EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 2. 2019
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so v Domžalah imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

10. 2. 2019
ZASEG KZM NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V TRZINU
Policisti PP Domžale so v Trzinu imeli v postopku voznika KZM, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov
pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here