Kako otroku pričarati pestre počitnice

0
1671

Počitnice že trkajo na vrata in vsi že stiskamo pesti, da tudi narava poskrbi za bolj pestro preživljanje teh dni, ter nam postelje s snežno odejo. Vsi si želimo, da bi otroci preživeli počitnice kar se da lepo in se spočili od vsakodnevnih obveznosti, ter hkrati doživeli kaj novega in zanimivega.

Športno atletko društvo Mavrica zato vsako leto pripravi program aktivnih zimskih počitnic, ki so precej neklasične in čisto nekaj posebnega, saj združujejo tako notranje kot zunanje aktivnosti. Izvedba ni odvisna od vremenskih razmer, če pa so te posebej ugodne, imajo otroci toliko več možnosti za užitek in zabavo. Program je zasnovan tako, da se hkrati učijo novih spretnosti, so kreativni, se veliko igrajo in ukvarjajo s športom. Predvsem pa se veliko zabavajo in imajo ogromno možnosti za izražanje. Prednost je tudi v tem, da otroci niso ves čas vodeni, temveč le usmerjeni, kar spodbuja njihovo kreativnost in omogoča kvalitetno preživljanje prostega časa.

Letošnji program vključuje tečaj drsanja, bowling, igre z loparji, modelarsko delavnico, obisk gledališča, obisk kmetije, jahanje in veliko prostega časa na svežem zraku (igrala, igre na snegu, vožnja s skiroji, iskanje skritega zaklada, obisk skakalnice Ihan, sankanje, hokej na naravnem ledišču, piknik na snegu s tabornim ognjem in peko hrenavk), za piko na i pa še ustvarjalnice in notranje igre v čisto pravi LEGO igralnici Zavoda 1-2-3. Obiskali bodo tudi mehanično delavnico in pokukali v podvozje avtomobila.

Tovrstni mešani programi otrokom omogočajo, da se spoznajo z več različnimi aktivnostmi in poklici, preko katerih spoznavajo samega sebe v različnih vlogah. Kot športnika, ustvarjalca, logika, matematika, jahača, modelarja, mehanika… in ugotavljajo katere dejavnosti so jim pisane na kožo.

Prijave za AKTIVNE ZIMSKE POČITNICE so že odprte! Do zapolnitve prostih mest se otroci lahko počitnicam pridružijo kadarkoli.

Več informacij najdete na spletni strani: http://sadmavrica.si/nova/zimske-pocitnice-2019/.

Janja Lepenik
(za ŠAD Mavrica)

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here