Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 11. 2. do 17. 2. 2019

0
2372

11. 2. 2019
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so v Domžalah imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11. 2. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V SPODNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so v Spodnjih Jaršah imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,62 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

11. 2 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

12. 2. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V MENGŠU
Policisti PP Domžale so v Mengšu imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,72 mg/l). Voznik se je policistom na kraju v postopku uprl, zaradi česar so policisti zoper njega uporabili prisilna sredstva, prav tako pa se voznik ni strinjal z rezultatom preizkusa alkoholiziranosti, zaradi česar je bil vozniku odrejen strokovni pregled. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z analizo strokovnega pregleda in obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

12. 2. 2019
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so v Preserjah pri Radomljah imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

13. 2 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

14. 2. 2019
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KRTINI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Krtini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo, iz katere je odtujil nakit in ročni uri. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z
zbiranjem obvestil.

15. 2. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V TRZINU
Policisti PP Domžale so v Trzinu imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,82 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

15.2.2019
ZASEŽEN PONAREJEN BANKOVEC
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o odkritju spornega bankovca za 50 eur. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v enem izmed lokalov v Prelogu opravljene storitve plačal s 50 eur bankovcem, za katerega so kasneje posumili, da bi bil lahko ponarejen, saj so se varnostni elementi razlikovali od pristnega. Policisti so sporni bankovec zasegli in ga bodo poslali v analizo. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16.2.2019
POŽAR V KOLOVCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o požaru čebelnjaka v Kolovcu. Ugotovljeno je bilo, da je kljub hitremu posredovanju gasilcev čebelnjak pogorel v celoti, saj se je požar do njihovega prihoda že močno razširil. Policisti so opravili ogled, vendar vzroka požara še niso ugotovili, zaradi česar nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Po končani preiskavi bo o požaru
obveščen državni tožilec.

16.2.2019
VLOM V TRGOVINO IN PRIDRŽANJE STORILCA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v prodajalno Tuš v Domžalah. Ob prihodu do objekta trgovine je bilo ugotovljeno, da je storilec dejansko vlomil v notranjost. Policisti so pregledali prodajalno ter pisarno v kateri so tudi našli skritega storilca. Storilcu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje, v nadaljnjem postopku pa bo priveden do
preiskovalnega sodnika.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov
pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo