Simon Rožman: Dodali, kar nam je jeseni manjkalo

0
1544

Eksplozivna igra v napadu in šest zadetkov v mreži velenjskega Rudarja sta pospremili prvo tekmo Domžal v spomladanskem delu prvenstva. Trener Simon Rožman po tekmi ni skrival zadovoljstva, a hkrati poudarja, da so prisotne še rezerve, predvsem v obrambi.

nkd 19 rozman

“Najprej bi rad čestital igralcem. To je bila zelo dobra predstava za sam začetek, za ta zgodnji spomladanski termin,« je po zmagi s 6:2 dejal Rožman. »Obe ekipi sta prikazali kvalitetno igro, je pa res, da smo mi po 60. minuti prestavili v višjo prestavo in potem prišli tudi do izdatnejšega vodstva. Zelo sem zadovoljen z realizacijo, tudi v obrambi smo večino tekme odigrali zelo solidno. Seveda so prisotne še manjše napake, a imamo dovolj časa, da tudi to odpravimo,” je po tekmi dejal glavni trener Domžal.

Prva polovica igre je postregla z enim zadetkom, v nadaljevanju smo jih nato videli še sedem. Rudar se je po dveh vodstvih Domžal preko Žige Škofleka vsakič vrnil v igro, vendar so se Domžalčani nato v zadnjih 30 minutah popolnoma razigrali. “Vidi se, da sta obe ekipi kondicijsko dobro pripravljeni in da sta se držali dogovorjenih stvari. Izjemno malo je bilo medprostora, možnosti za igro v globino. V drugem polčasu je mogoče zbranost Rudarja malce padla, nato pa smo se mi  bolje znašli, bili bolj potrpežljivi. V fazi obrambe smo držali stvari pod kontrolo, med tem pa v napadu z vsemi menjavami in tudi mogoče malo boljšo kakovostjo igralcev s klopi dodali tisto, kar nam je v jesenskem delu manjkalo. Vsekakor smo zelo zadovoljni z uvodom v sezono,” je drugi del igre ocenil Rožman.

Strateg Domžalčanov zadovoljstva ob videni učinkovitosti v napadu ni skrival. “Vsake take tekme moramo biti zelo veseli, ker šest zadetkov proti tako dobro organizirani ekipi ni lahko doseči. Po drugi strani me veseli to, da fantje uživajo na igrišču, kar si bi želeli gledati celotno sezono. Želim si predvsem zdravja, za delovno vnemo fantov pa vemo, da je na zavidljivi ravni. Tudi želje in motiv igralcev sta na izredno visokem nivoju,” je še dodal Rožman, ki upa, da bo eksplozivnost zadnje tretjine tekme proti Rudarju krasila Domžale tekom celotnega spomladanskega dela prvenstva.

NK Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here