8. UKI CUP gostil 38 ekip iz 7 držav, prehodni pokal osvojile Radomljanke!

0
1112

Radomeljski Športni park je že osmič zapored gostil tradicionalni UKI CUP za mlade nogometašice, tokrat iz kar sedmih držav: Avstrije, Črne gore, Hrvaške, Italije, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Odlična udeležba in visoke nedeljske temperature so poskrbele za dobro razpoloženje tako na kot ob igriščih.

Sodelujoče ekipe WU9: ŽNK Goriško Stanjevci Zmagovalke, SC Brunn, ŽNK Savinja Pizzerija Oliva, ŽNK Rijeka in ŽNK Radomlje (dve ekipi).

Sobota je pripadla najmlajšim nogometašicam, ki so merile moči v kategorijah do 9 in do 11 let. Znak, da se dekliški nogomet hitro širi tudi v Sloveniji, je bil letošnji nastop kar šestih ekip v najmlajši kategoriji U9, kjer najmlajša igralka turnirja še ni dopolnila pet let . Pri najmlajših se rezultati niso beležili, vse udeleženke turnirja pa so prejele medaljo.

Končni vrstni red dekleta U11:

1. mesto: ŽNK Savinja Pizzerija Oliva

2. mesto: ŽNK Radomlje

3. mesto: ŽNK Split

4. mesto: ŽNK Rijeka

5. mesto: ŽNK Goriško Stanjevci

Zmagovalke

6. mesto: SC Brunn

7. mesto: ŽNK 4 Rijeke

8. mesto DNK Trbovlje

Skupinska slika sobotnega dne (dekleta U9 in U11)

Drugi dan turnirja je prinesel tekmovanji za dekleta do 13 in do 15 let, po dvanajst ekip v vsaki kategoriji. Številni gledalci in gledalke so uživali v dobrih predstavah igralk, ki so poleg ekipnih priznanj tekmovale tudi za nagradi za najboljše igralke in vratarke v svoji kategoriji. Navijači, ki so glasno spremljali napeto tekmovanje, so bili priča nemalo atraktivnim nogometnim potezam.

V kategoriji U13 so se po četrtfinalnih bojih v polfinale uvrstile ekipe Radomelj, dve ekipi zagrebškega Agrama in ekipa iz Rijeke. Domače Radomljanke so se z zmago 2:1 proti ŽNK Rijeki prebile v finale, kjer so se pomerile z nogometašicami ŽNK Agram 2, ki so v polfinalu z 2:1 premagale ekipo Agram 1. V finalni tekmi so Radomljanke prikazale kombinatorno igro in zasluženo osvojile turnir z rezultatom 4:0. Drugo in tretje mesto sta osvojili ekipi Agrama iz Zagreba. Nagrado za najboljšo igralko je prejela domača igralka, kapetanka Tisa Podkrajšek, nagrado za najboljšo vratarko pa Sara Corič iz ekipe Agram 1. Turnirja se je udeležila tudi selektorica slovenske reprezentance do 17 let, Tina Kelenberger, ki je podelila nagrade najboljšim ekipam.

Končni vrstni red dekleta U13:

1. mesto: ŽNK Radomlje

2. mesto: ŽNK Agram 2

3. mesto: ŽNK Agram 1

4. mesto: ŽNK Rijeka

5. mesto: UPC Tavagnacco

6. mesto: ŽNK Međimurje

7. mesto: ŽNK Trebnje

8. mesto: Primorje Ajdovščina

9. mesto: ŽNK Krim

10. mesto: SC Brunn

11. mesto: ŽNK Olimpija

12. mesto: ŽNK Split

Turnir si je ogledal tudi športni direktor NK Radomlje, Dave McDonough, ki je podelil priznanja najboljšim ekipam.

Končni vrstni red dekleta U15:

1. mesto: ŽNK Agram 1

2. mesto: ŽNK Primorje Ajdovščina

3. mesto: Slovan Bratislava

4. mesto: Ferencvaros

5. mesto: ŽNK Rijeka

6. mesto:ŽNK Međimurje 2

7. mesto: ŽNK Radomlje

8. mesto: ŽNK Agram 2

9. mesto: UPC Tavagnacco

10. mesto: ŽFK Breznica

11. mesto: ŽNK Međimurje 1

12. mesto:ŽNK 4 Rijeke

Skupinska slika drugega dne (dekleta U13 in U15)

Mednarodni turnir UKI CUP vsako leto premika meje. Letos se je turnirja udeležilo rekordno število 38 ekip iz sedmih držav, najbolj ponosni pa smo na pestro mednarodno udeležbo in sodelovanje deklic v kategoriji do 9 let.

Vsem ekipam bi se radi zahvalili za športno igro in odlično navijanje. Ponosni smo, da se vedno znova vračate k nam v Radomlje in s svojo udeležbo potrjujete naše dobro sodelovanje.

Radi bi se zahvalili tudi vsem sponzorjem, ki so omogočili odlično izvedbo UKI CUP-a: UKI.si, Občina Domžale, Športni park Radomlje, Središče Vitalis, Gostilna in Picerija Jaka, POS Elektronček, VODA 902, RP Design, JKP Prodnik, Študentski servis.

Ekipa prostovoljcev

Največja zahvala pa gre našim prostovoljcem – staršem, igralkam, trenerjem, prijateljem in prijateljicam ŽNK Radomlje, ki so znova poskrbeli, da je turnir UKI CUP 2019 odlično uspel.  Turnir iz leta v leto raste, kar nam je v veliko zadovoljstvo, obenem pa tudi zaveza, da smo vsako leto še boljši, večji in močnejši.

Oglasno sporočilo