Simon Rožman o tekmi z Gorico

0
1312

Domžalčani so na zadnjem preizkusu pred reprezentančnim premorom gostovali v Novi Gorici, kjer se jim tekma ni izšla po načrtih. Po uvodnem zadetku rumenih so nato domači prišli do preobrata in poskrbeli, da se je tretjeuvrščena ekipa prvoligaške konkurence s severne Primorske vrnila praznih rok. Trener Simon Rožman meni, da igra kljub porazu ni bila slaba, vseeno pa je bilo v njej prisotnih še nekaj napak, ki jih bo v prihajajočem premoru treba popraviti.

To je bila izjemno težka tekma, kar smo vedeli že pred prihodom v Novo Gorico,” je uvodoma razmišljal Rožman. “Goričani so začeli z dokaj visoko cono, ki nam na začetku ni najbolj odgovarjala, vendar smo nato le prevzeli pobudo. Prvi polčas ni bil najboljši, a smo imeli vajeti igre v svojih nogah, v drugem smo nato odigrali bolje. Vanj smo krenili osredotočeni, želeli smo kronati pobudo, uspelo nam je tudi dokaj hitro zadeti. A smo nato naredili dve napaki in gostiteljem žal ponudili priložnost, da se vrnejo v igro. Po zaostanku z 1:2 smo sicer še imeli nekaj priložnosti, poizkušali smo na vse pretege, a nam na žalost ni uspelo doseči izenačujočega zadetka,” je po tekmi dejal domžalski strateg, za katerega je bila to 110. tekma na domžalski klopi.

Čeprav je bil 35-letni trenerski strokovnjak z igro v drugem polčasu veliko bolj zadovoljen kot v prvem, bo tekma 23. kola hitro šla v pozabo. “Seveda bi si želeli pred premorom zmagati in na ta način povišati oziroma ohraniti samozavest. Psihološko poraz pred premorom ni najboljši, a tudi to je del nogometa. Sedaj se bomo maksimalno osredotočili na delo v reprezentančnem premoru, v katerem bomo skušali izničiti napake, ki smo jih delali na zadnjih tekmah. Hkrati bosta ta dva tedna služila pripravi na zadnjo tretjino tekmovanja v Prvi ligi, v kateri je naš cilj jasen. Se pa zavedamo, da bo boj za Evropo neizprosen,” je dejal Rožman.

Domžalsko moštvo, ki še naprej zaseda tretje mesto v prvoligaški konkurenci, bo dvotedenski reprezentančni premor izkoristilo tudi za prijateljsko tekmo z Veliko Gorico, s katero se bodo rumeni pomerili v soboto. “Obnovili bomo vsebinske elemente naše igre, sanirali mini poškodbe, dovolj bo tudi časa za analizo doslej opravljenega. V aprilu in maju nas čaka naporen ritem tekem, v uvodnih štirinajstih dneh po premoru bodo na sporedu kar štiri, zato bomo prihodnja dva tedna skušali čim bolje izkoristiti,” še poudarja Rožman.

NK Domžale

Oglasno sporočilo