Simon Rožman o tekmi z Gorico

0
1688

Domžalčani so na zadnjem preizkusu pred reprezentančnim premorom gostovali v Novi Gorici, kjer se jim tekma ni izšla po načrtih. Po uvodnem zadetku rumenih so nato domači prišli do preobrata in poskrbeli, da se je tretjeuvrščena ekipa prvoligaške konkurence s severne Primorske vrnila praznih rok. Trener Simon Rožman meni, da igra kljub porazu ni bila slaba, vseeno pa je bilo v njej prisotnih še nekaj napak, ki jih bo v prihajajočem premoru treba popraviti.

To je bila izjemno težka tekma, kar smo vedeli že pred prihodom v Novo Gorico,” je uvodoma razmišljal Rožman. “Goričani so začeli z dokaj visoko cono, ki nam na začetku ni najbolj odgovarjala, vendar smo nato le prevzeli pobudo. Prvi polčas ni bil najboljši, a smo imeli vajeti igre v svojih nogah, v drugem smo nato odigrali bolje. Vanj smo krenili osredotočeni, želeli smo kronati pobudo, uspelo nam je tudi dokaj hitro zadeti. A smo nato naredili dve napaki in gostiteljem žal ponudili priložnost, da se vrnejo v igro. Po zaostanku z 1:2 smo sicer še imeli nekaj priložnosti, poizkušali smo na vse pretege, a nam na žalost ni uspelo doseči izenačujočega zadetka,” je po tekmi dejal domžalski strateg, za katerega je bila to 110. tekma na domžalski klopi.

Čeprav je bil 35-letni trenerski strokovnjak z igro v drugem polčasu veliko bolj zadovoljen kot v prvem, bo tekma 23. kola hitro šla v pozabo. “Seveda bi si želeli pred premorom zmagati in na ta način povišati oziroma ohraniti samozavest. Psihološko poraz pred premorom ni najboljši, a tudi to je del nogometa. Sedaj se bomo maksimalno osredotočili na delo v reprezentančnem premoru, v katerem bomo skušali izničiti napake, ki smo jih delali na zadnjih tekmah. Hkrati bosta ta dva tedna služila pripravi na zadnjo tretjino tekmovanja v Prvi ligi, v kateri je naš cilj jasen. Se pa zavedamo, da bo boj za Evropo neizprosen,” je dejal Rožman.

Domžalsko moštvo, ki še naprej zaseda tretje mesto v prvoligaški konkurenci, bo dvotedenski reprezentančni premor izkoristilo tudi za prijateljsko tekmo z Veliko Gorico, s katero se bodo rumeni pomerili v soboto. “Obnovili bomo vsebinske elemente naše igre, sanirali mini poškodbe, dovolj bo tudi časa za analizo doslej opravljenega. V aprilu in maju nas čaka naporen ritem tekem, v uvodnih štirinajstih dneh po premoru bodo na sporedu kar štiri, zato bomo prihodnja dva tedna skušali čim bolje izkoristiti,” še poudarja Rožman.

NK Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here