Kronika policijske postaje Domžale (od 18.3. do 24.3.2019)

0
1246

18. 3. 2019
POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL V HOMCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim predmetom na vzvod skozi vrata poskušal vlomiti v osebni avtomobil, kar pa mu ni uspelo in je nato od dejanja odstopil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 3. 2019
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V BRDU PRI LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomobil v kraju Brdo pri Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla na sprednjih levih vratih osebnega avtomobila, prišel v vozilo in z namenom protipravne prilastitve iz vozila izvršil tatvino denarnice z dokumenti. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 3. 2019
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Mengeš. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom, ko je v krožnem križišču želel zapeljati na izvoz, trčil v vozilo ki je pravilno pripeljalo mimo njega po zunanjem pasu, zaradi česar so mu policisti na kraju izdali plačilni nalog.

20. 3. 2019
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DEPALI VASI
Policisti PP Domžale so imeli v Depali vasi v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20. 3. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

21. 3. 2019
POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL V PREVOJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Prevojah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem snel kljuko prednjih vrat vozila in tako poskušal odpreti vrata, kar pa mu ni uspelo in je nato od dejanja odstopil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi
opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 3. 2019
TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz kolesarnice stanovanjskega bloka odtujil tam parkirano žensko gorsko kolo znamke Kilimanjaro Cross Pro, belo črne vijolične barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 900 EUR. Policisti v zvezi opisanega
nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 3. 2019
ZASEG DELOVNEGA STROJA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP IN VOŽNJA 
POD VPLIVOM ALKOHOLA TER PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika delovnega stroja, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, pri čemer je voznik odklonil preizkus alkoholiziranosti in v nadaljevanju še strokovni pregled. Zaradi navedenega je bil delovni stroj vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zasežen in s pogodbeno avtovleko
odpeljano v hrambo. Med postopkom se je voznik nedostojno vedel, metal steklenice po vozišču, prav tako pa je žalil policiste. Ker se voznik kljub opozorilom ni pomiril in je s kršitvami nadaljeval je bilo zoper njega na podlagi 109/II ZP-1 odrejeno pridržanje. Zoper voznika bodo policisti zaradi kršitev ZPrCP in ZJRM-1 podali obdolžilni predlog na pristojno
sodišče.

22. 3. 2019
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V KRTINI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. Kategorije v Krtini. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeležena mladoletni voznik motornega kolesa, kateri je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v osebni avtomobil, katerega je vozila voznica. V prometni nesreči se je voznik motornega kolesa poškodoval in je bil z reševalnim vozilom
odpeljan na UB KC v Ljubljano. Zoper mladoletnega voznika motornega kolesa bodo policisti zaradi kršitve ZPrCP podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

22. 3. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V MENGŠU

Policisti PP Domžale so imeli v Mengšu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

23. 3. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V TRZINU
Policisti PP Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznico osebnega avtomobila, katera je le tega vozila pod vplivom alkohola (0,73 mg/l). Voznici so policisti začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

23. 3. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ZABORŠTU
Policisti PP Domžale so imeli v Zaborštu v postopku voznika tovornega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,66 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

24. 3. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršiteljico, kateri so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršiteljico uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

24. 3. 2019
DRZNA TATVINA NA POČIVALIŠČU BENCINSKEGA SERVISA NA LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini na počivališču bencinskega servisa na Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču pristopil do tujih državljanov, ju zamotil, pri tem pa je drugi neznani storilec iz odklenjenega vozila tujih državljanov odtujil nahrbtnik z vsebino. Po opisanem sta se neznana storilca s kraja z
vozilom odpeljala v smeri proti Trojanam. Z opisanim dejanjem sta neznana storilca tuja državljana oškodovala za okoli 4.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo