Rok, Boštjan in Jure odlični na mednarodni etapni dirki v Banjaluki

0
1566

Gorski kolesarji kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič, Boštjan Hribovšek in Jure Belak so nastopili na petdnevni mednarodni etapni dirki v Banjaluki, kjer so osvojili končna tretjo, sedmo in 14. mesto, ob tem pa zbrali 116 točk v lovu na olimpijske igre v Tokiu 2020.

V prvi etapi, 3,3 kilometra dolgi vožnji na čas je Naglič končal na šestem mestu, Hribovšek je bil deveti in Belak 17. V drugi etapi je Naglič prikolesaril do zmagovalnega odra, bil je tretji, Hribovšek je bil deveti in Belak 15. Skupno je bil Naglič četrti, Hribovšek deveti in Belak 15.

Tretja etapa je dokončno razkrila razmerja moči, saj je bil tretji dan na sporedu olimpijski kros. Naglič se je boril z najboljšimi in končal na tretjem mestu, skupno je napredoval na drugo mesto. Hribovšek ni bil daleč za vodilno skupino, osvojil je sedmo mesto in obdržal deveto v skupnem seštevku, Belak pa je v tej etapi končal na 12. mestu, skupno je bil 13.

V četrti etapi je Naglič še tretji dan končal na tretjem mestu, Hribovšek se je dobro boril z najboljšimi, a v zadnjem krogu malenkost popustil ter zdrsnil na sedmo mesto. Več težav je imel Belak, as se je boril do konca.

Peta etapa je dala končni vrstni red. Naglič je dan končal na drugem mestu, Hribovšek in Belak sta velik del dneva vozila skupaj in bila 12. oziroma 13.

V končnem seštevku se je zmage veselil Slovak Martin Haring, drugi je bil Čeh Tomaš Paprstka, tretji je bil Naglič. Hribovšek je petdnevno sklenil na sedmem mestu, Belak pa na 14.

Od samega starta je bil zgolj en cilj – biti v cilju s prvimi. To mi je tudi uspelo. Na začetku je bil kar miren tempo tja do petega kroga, nato pa se je začelo zares. Zadnji trije krogi so bili res težki ampak, ko imaš v mislih, da si glavni del že opravil, zgolj stisneš zobe ter borbaš do konca. Uspelo mi je priti na drugo mesto ter zaključiti kot tretji. Sem zadovoljen s svojimi predstavami, upam da sedaj nadaljujem v tem ritmu,« je črto pod dirkanje potegnil Naglič.

»Zbudili smo se v sončno jutro. Nihče od nas ni po štirih dneh tekmovanja čutil neke svežine v nogah. Naredili smo ogrevanje, kot vse dni prej, in se podali z dvignjenimi glavami na start. Vedel sem, da moram le s pametno vožnjo priti do cilja, saj sem imel dovolj prednosti po četrti etapi za zasledovalci.
Prve tri kroge sem držal priključek prve skupine, nato pa sem staknil defekt. Uspelo mi je priti še do tehnične cone, kjer sem menjal zadnji obroč. Nadaljeval sem brez panike, potrebno je bilo priti do cilja, dnevna uvrstitev je tako ali tako že splavala po vodi, v skupnem seštevku pa sem imel dovolj rezerve.

Tri kroge pred koncem sva bila z Juretom narazen kake pol minute, počakal me je in mi pomagal do konca tekme, da sva čim manj izgubljala proti tekmovalcem spredaj.

Glede na to da je bila to moja druga resnejša tekma po Vrtojbi sem več kot zadovoljen s trenutno pripravljenostjo in uvrstitvijo na etapni tekmi v Banja Luki,« je povedal Hribovšek.

»Po štirih dneh nisem več vedel, kaj pričakovati od zadnje etape, spet polne sprintov. Startal sem zadržano, ampak bil presenečen. Noge so šle. Iz ozadja sem se prebil za vodilno skupino, malo zatem pa je imel Boštjan defekt. Vedel sem, da ga lahko stane dobre skupne uvrstitve, zato sem ga počakal in mu poskušal pomagati ohraniti prednost, ki jo je prigaral v generalni razvrstitvi in s tem več UCI točk. Uspelo je, sam pa sem tudi pridobil eno mesto v generalni razvrstitvi,« je dejal Belak.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo