Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda

0
2345

Včeraj popoldan smo v sklopu prireditev ob občinskem prazniku prisluhnili drugemu koncertu Območne revije otroških in mladinskih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda z naslovom Poj z menoj. Dogodka se je udeležil tudi župan Matej Slapar skupaj z vodjo kamniške izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Tonetom Ftičarjem in ravnatelji sodelujočih šol.

.

“>Na dveh zaporednih koncertih se je predstavilo 17 pevskih zasedb, več kot 900 mladih pevk in pevcev, ki prihajajo iz kamniških osnovnih šol in njihovih podružnic, nekaj pa tudi z območja Komende. Predstavljali so pevsko dejavnost mladih v raznih okoljih, od vrtcev do resnejših usmeritev v okviru glasbenega šolanja. Nastope sodelujočih na pregledni revijalni prireditvi je spremljala tudi širša javnost, strokovno mnenje pa je ob koncu revije posameznim vodjem zborov podal Tomaž Pirnat. Slednji je izbral najboljše, ki nas bodo zastopali na regijskem ter državnem nivoju.

V uvodu je zbrane nagovoril vodja kamniške izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Tone Ftičar, ki se je iskreno zahvalil vsem sodelujočim, učiteljicam in učiteljem ter ravnateljem javnih zavodov.

Župan Matej Slapar pa se je zahvalil vsem pevkam in pevcem, ki s svojim udejstvovanjem dokazujejo, da jim je mar za peto besedo. Tako pomembno kulturno dediščino, ki jo je treba ohranjati tudi preko takšnih prireditev, kot je bila današnja.

.

“>Danes so se predstavili Otroški pevski zbor Vrtca Antona Medveda Kamnik, Mladinski pevski zbor Osnovne šole Toma Brejca, Otroški pevski zbor Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik, Otroški pevski zbor Osnovne šole Marije Vere  – ŠKUD Verine zvezdice, Otroški pevski zbor Osnovne šole Komenda Moste, Otroški pevski zbor Osnovne šole Stranje, Mladinski pevski zbor Osnovne šole Šmartno v Tuhinju, Mladinski pevski zbor Osnovne šole Stranje in Mladinski pevski zbor Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik.

Za vezno besedo je poskrbela Nika Ftičar Kotnik.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here