Kronika policijske postaje Domžale (od 1.4. do 7.4.2019)

0
1359

1.4. 2019
– PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. Kategorije med naselji Rodica in Mengeš. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeleženi dve vozili. Do nesreče je prišlo, zaradi nepravilne smeri vožnje s strani ene izmed udeleženk. V prometni nesreči sta se dve osebi lažje telesno poškodovali in sta bili z reševalnim vozilom odpeljani na UB KC v Ljubljano. Policisti so povzročiteljici, zaradi kršitve določil ZPrCP
izdali plačilni nalog.

2. 4. 2019
– KAZNIVO DEJANJE NAPADA NA URADNO OSEBO IN PREPREČITVE URADNEGA DEJANJA TER PRIDRŽANJE PO 157/2 ZKP-1
Na PP Domžale je poklical občan (tujec) in zaprosil za intervencijo na naslovu svojega bivanja. Policisti so odšli takoj na kraj, vendar jih je pred vhodom v blok pričakal klicatelj s palico in nožem ter hotel napasti policiste, zaradi česar so le-ti uporabili prisilna sredstva in občana obvladali. Na kraju je bila osebi odvzeta prostost v skladu z določili 157/2 ZKP. Po postopku pa je bil s kazensko ovadbo izročen v nadaljnji postopek pri dežurnem preiskovalnem sodniku na OS Ljubljana.

3. 4.2019
– TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA NA BS LUKOVICA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču BS Lukovica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči iz rezervoarja tovornega vozila odtujil okoli 500 litrov pogonskega goriva diesel na škodo tujega državljana. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

4. 4. 2019
– POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim predmetom razbil steklo na sovoznikovih vratih ter tako prišel v notranjost od koder pa ni ničesar odnesel. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4.4. 2019
– TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz skupne kolesarnice v stanovanjskem bloku izvršil tatvino črnega moškega cestnega kolesa znamke Energy Super M, ser. št. B090404169. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 4. 2019
– ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu je bila zasežena manjša količina prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

4. 4. 2019
– VLOM V GOSPODARSKI OBJEKT
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gospodarski objekt. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem preščipnil ključavnico obešanko na vratih objekta in tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino dveh kovčkov z ročnim orodjem. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 4. 2019
– ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu je bila zasežena manjša količina prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

5. 4. 2019
– TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči iz rezervoarja tovornega vozila odtujil okoli 800 litrov pogonskega goriva diesel na škodo tujega državljana v vrednosti 1.000 EUR. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

5. 4. 2019
– VLOM V AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način vlomil v osebni avtomobil in iz vozila odtujil elektroniko. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 10.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 4. 2019
– TATVINA PRENOSNEGA RAČUNALNIKA V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini prenosnega računalnika v Preserjah pri Radomljah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz odprte delavnice podjetja v Preserjah pri Radomljah, odtujil prenosni računalnik znamke HP, Probook. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 4. 2019
– VLOM V TOVORNO VOZILO V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s silo telesa zlomil zadnje levo steklo na vratih in iz notranjosti vozila odtujil orodje (motorna žaga, udarno kladivo – spisek odtujenih predmetov bo pridobljen naknadno). Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 4.2019
– TATVINA DENARNICE V TRGOVINI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v prostorih trgovine v Domžalah iz nahrbtnika, katerega je imela oškodovanka pri sebi, odtujil denarnico z vsebino in nato odšel neznano kam. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 170 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo