24. spomladanski kmetijsko obrtni sejem v Komendi

0
2210

Za tokratni sejem bi vse prej rekel kot to, da je spomladanski, saj nas je mati narava ponovno malce presenetila in nam je poleg obilnih padavin v zadnjih dneh dodala še nižje temperature. Sicer obiskovalcev to ni kaj prida motilo, le za razstavljavce je bilo malce bolj neprijetno.
In kaj nam je prinesel spomladanski sejem v Komendi? Ob stalnem ozaveščanju o delu z motorno žago so tokrat dali poudarek delu s traktorji oziroma, kako s traktorjem na cesto. No, to ve vsak, kako se gre s traktorjem na cesto, malce manj pa so nam poznane kazni, če ne očistimo ceste za seboj.
Poleg že navedenega predavanja so obiskovalci lahko prisluhnili še predavanju o vzdrževanju ozar in uravnavanju zapleveljenosti neobdelanih zemljišč ob cestah, nasvetom za rejo perutnine in drobnice, sadjarskim in vrtnarskim nasvetom, ter si ogledali razstavo pasemske govedi. To je bilo poleg vsega drugega seveda in tega drugega je bilo v izobilju.
In začnimo pri najmanjšem, pri otroških modelih traktorjev, ki jih lahko kupimo na sejmu, vse do mogočnih, velikih traktorjev, ali kakor bi dejali otroci ta »plavih«. In ko smo že pri ta »plavih«, sta se nam na tokratnem sejmu predstavljala tudi AMZS in Policija.
Sicer pa smo imeli kaj videti, kaj pokusiti in veliko kupiti. In ker je bilo v petek zelo blatno, da bi človek rabil poleg Alpininih čevljev še skoraj verige na nekaterih delih, ni bilo bojazni, da jih ne bi dobili. Sicer se vsak od prodajalcev trudi po svoje in tokrat so pri Verigi Lesce poleg verig predstavili še curling, eno izmed vrst kegljanja na ledu. Obiskovalci, ki so se pomerili v tej zanimivi športni panogi, niso potrebovali na čevljih verig, prejeli so jih za nagrado, kar tudi nekaj velja.
Poleg kmetijske mehanizacije, molznih strojev in strojev za predelavo mleka, je tu še gradbena mehanizacija, ogrevanje, zaščita, čistilna sredstva, keramika in stare krušne peči v novi preobleki, izolacija in številne degustacije domačih dobrot, od tu in tam.
Del sejma so zasedali tudi novi, takšni in drugačni avtomobili, znanih in manj znanih znamk, ki so jim družbo delali še štirikolesniki. Ob tem seveda ne moremo mimo različnih prikolic, ki so potrebne tako v kmetijstvu, kakor doma in tokrat smo si z vseh strani ogledali prikolice za različne prevoze različnih tovorov Bockmann, saj so jim končno namenili malce več prostora. Spomladanski sejem je bil kljub slabemu vremenu dobro obiskan in upajmo, da so domov odšli zadovoljni prav vsi, tako prodajalci, razstavljavci, kakor obiskovalci, ki imajo vedno kaj videti in kupiti, saj je sejem v Komendi nekaj posebnega.
djd

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here