Slobodan Vuk: “Veseli smo novo osvojenih točk”

0
960

Nova zmaga za pomemben korak proti Evropi. Tokratna prvoligaška preizkušnja je prinesla nove točke za rumene bojevnike, ki znova niso odnehali vse do konca in prek Slobodana Vuka v sodnikovem dodatku zasluženo dosegli zadetek za izredno pomembno slavje. Vtise po zahtevnem srečanju z Gorico je tokrat strnil strelec odločilnega zadetka, ki je dosegel že svoj 43. ligaški gol v domžalskem dresu.

nkd 23 vuk

“Naše napovedi pred tekmo so se uresničile. Gorica je res zahteven in kakovosten nasprotnik, ki v zadnjem času kaže zelo dobre igre. Nasploh smo v preteklosti z njimi že večkrat imeli težave, tudi v tej sezoni so nam prizadejali dva poraza. Vedeli smo, da bodo zelo motivirani, navsezadnje lovijo zelo pomembne točke v boju za mesta, ki zagotavljajo obstanek v ligi. V prvem polčasu nam ni vse steklo po naših željah. Ekipi sta bili dokaj izenačeni, a žal so po naši nepazljivosti gostje zadeli, s čimer smo se nato znašli v zaostanku,” je prvi polčas, ki ga je spremljal s klopi, ocenil Vuk.

V nadaljevanju so nato rumeni prikazali še nekoliko aktivnejšo igro, ključna pa je bila predvsem potrpežljivost v napadalni coni, je prepričan 29-letni napadalec, ki je na zelenico stopil na začetku drugega dela. “Ob zaostanku smo se zavedali, da bo potrebno začeti s še napadalnejšo igro. Vedeli smo, da bomo morali tvegati več. Hitro smo znova prevzeli pobudo, več napadali, si ustvarili še več priložnosti, dokaj hitro izenačili, nato pa v finišu tekme še dosegli tako želeni drugi zadetek in osvojili nove točke. Zagotovo obstaja prostor za izboljšanje v igri, tako z igro v prvem kot v drugem polčasu, a so na koncu vseeno najpomembnejše dosežene točke.” 

“Izjemno smo veseli, da nam je uspelo povečati naš točkovni izkupiček. V tako napetem boju za Evropo so izjemno pomembne, prav tako veliko pomenijo tudi za našo samozavest. Vemo, da do konca ni več veliko tekem in da imamo trenutno dobro izhodišče za uvrstitev v evropska tekmovanja, a smo kljub tej želji po uspehu na prvo mesto postavljali našo igro. Z rezultatom se nismo toliko obremenjevali. Seveda je končni izkupiček pomemben, vendar bolj je pomembno to, kako ekipa izgleda na igrišču. Na zadnjih tekmah smo dokazali, da smo v dobri formi, da igramo dobro, posledično pa ni izostal niti rezultat. Verjamemo v to, da bo — v kolikor tudi na zadnjih štirih tekmah pokažemo tak pristop — temu sledil tudi nov uspeh v obliki novih vknjiženih točk,” je za konec dodal 29-letni napadalec, ki je včeraj vpisal že 43. ligaški zadetek v rumenem dresu in tako še izboljšal rekordni zgodovinski dosežek kateregakoli domžalskega nogometaša v Prvi ligi Telekom Slovenije. Skupno je v tej sezoni dosegel že šestega in je tako z Adamom Gnezdo Čerinom, sicer še enim včerajšnjim strelcem, tretji strelsko najuspešnejši nogometaš rumenih v tej sezoni.

NK Domžale

Oglasno sporočilo