Cankarjev dom – plesi babic in dedkov

0
2200

Motniški polžki so podaljšano bivanje v zadnjih dneh posvečali predvsem plesu in petju. V četrtek, 22. novembra, smo si uredili pričeske, pripravili folklorna oblačila in se z avtobusnim prevozom Vrankar odpeljali v Cankarjev dom.

Tudi letos nas je založba Rokus Klett povabila, da se udeležimo projekta Plesi babic in dedkov, ter obiščemo knjižni sejem, ki je potekal v preddverju. Pri vhodu nas je pričakala prijazna spremljevalka in nas pospremila do garderobe, kjer smo se lahko preoblekli. Ob 10.30 smo se skupaj s še tremi šolami zbrali v sejni sobi. Da smo malce pozabili na tremo pred nastopom, je poskrbel ga. Tadeja Mraz. Z ritmičnimi glasovi in instrumenti smo poskušali prebuditi ljubljanskega zmajčka, ki si je prišel ogledati naše nastope. Gospa Kunaver nas je prijazno nagovorila in napovedala prvo točko.

Najprej smo nastopili mlajši motniškimi Polžki. Predstavili smo se s plesom in petjem pesmi Abraham ima sedem sinov, Črni tulipan in Šuštarsko. Gledalci so nam namenili močan aplavz in s tem potrdili, da je bil naš nastop dober. Za njimi so se na odru pokazali še starejši Polžki. Ples Jaz pa pojdem na Gorenjsko smo nadgradili s petjem in igrami, ki so se jih v preteklosti igrali naši dedki in babice. Tudi tokrat ni manjkal glasen aplavz. Učiteljice smo bile na naše Polžke resnično ponosne! Prav tako sta bili ponosni tudi naši spremljevalki, bivša ravnateljica ga. Jožica Hribar ter predstavnica društva upokojencev in medgeneracijskega druženja ga. Majda Zupančič.

Na koncu se nam je gospa Kunaver zahvalila za prijetno urico, ki smo jo preživeli skupaj ob petju in plesanju. Vsem učencem je razdelila priznanja za udeležbo. V zahvalo smo prejeli tudi knjigo z naslovom Najlepši kraji na svetu, kazalke in še nekaj zgibank.

Sledil je še ogled knjižnega sejma, kjer je bilo mogoče kupiti knjige po res ugodnih cenah.
Motniški Polžki smo res lepo preživeli ta dan. Želimo si, da bi se tudi v naslednjih letih lahko predstavili z novimi plesi in pesmimi na takšnih prireditvah.

Iskreno se zahvaljujemo prevozništvu Vrankar, da nam je z brezplačnim prevozom do Ljubljane omogočil, da nam bo ta dan ostal v lepem spominu.

http://www.motnik.net/

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here