“Vrata naših sanj še vedno odprta“

0
1482

Domžalski nogometaši so včeraj v Stožicah odigrali prvo tekmo 4. kroga kvalifikacij za evropsko ligo in poskrbeli za nov spektakularen ter tudi zgodovinski nogometni večer. Pred rekordnim številom gledalcev na domačih tekmah našega kluba – na tribunah jih je bilo kar 10.243 – so ob rezultatu 1:1 remizirali proti francoskemu Marseillu. Misli sta po tekmi strnila trener Simon Rožman in strelec domžalskega zadetka Amedej Vetrih.

20170817 ekipa

V prvi vrsti bi svojim nogometašem iskreno čestital za njihovo predstavo, borbenost, željo … Veliko mi pomeni, da so začutili, da lahko igrajo na višji, evropski ravni. Morda mi je malce žal, da med srečanjem nismo uspeli povišati svoje prednosti, saj bi morda to tekmo prevesilo v drugo smer. Vseeno pa smo lahko na koncu zadovoljni z doseženim, saj smo si priigrali ugodno izhodišče in si vrata do naših sanj še vedno pustili odprta,“ so bile uvodne misli domžalskega stratega, ki ni skrival zadovoljstva nad predstavo svojega moštva. “Odigrali smo zelo dobro tekmo. Pogumno smo jo odprli, bili hrabri, čvrsti in agresivni. Priigrali smo si precej priložnosti in se izjemno dobro zoperstavili evropskemu velikanu. Nismo odstopali od naše napadalne igre, pravzaprav smo proti evropskemu velikanu uspeli narekovati ritem, kar ni majhna stvar. Včerajšnja predstava nam lahko vliva veliko optimizma,“ je dodal Rožman.

20170817 rozman

Kot rečeno, si je srečanje v Stožicah ogledalo rekordno število gledalcev, ki so glasno navijali domžalsko zasedbo. “Vsakemu gledalcu posebej bi se iskreno zahvalil za njihovo podporo in navijanje. Dosežen rekord ni majhna stvar, za naš klub je to nov izjemen dosežek. Prepričan sem, da smo se pokazali v dobri luči,“ je še povedal Rožman, ki se sicer že veseli povratnega srečanja v Franciji: “Vemo, s kakšnim ciljem odhajamo v Francijo. Tam nas bo pričakal motiviran nasprotnik, ki nas sedaj zagotovo bolje pozna, ob tem pa bodo imeli Francozi tudi podporo njihovih izjemnih navijačev. Vseeno pa se na povratni obračun podajamo z optimizmom, ki nam ga vliva predstava na tej prvi tekmi.“

20170817 gol1

Eden najzaslužnejših za aktiven rezultat pred povratnim srečanjem pa je nedvomno strelec domžalskega zadetka Amedej Vetrih, ki je francosko mrežo zatresel v 12. minuti: “Mislim, da smo odigrali fantastičen prvi polčas, bili precej boljši tekmec, ob premoru pa tudi zasluženo vodili. Marseille je nato pritisnil, žal uspel izenačiti, vseeno pa smo na koncu iztržili dober rezultat, ki nam pred četrtkovo tekmo daje realno upanje na senzacijo,“ je uvodoma dejal 26-letni vezist, ki se je na sredini igrišča odlično kosal z nogometaši nekdanjega zmagovalca elitne lige prvakov. Kar nekajkrat je namreč z lepimi potezami poskrbel za navdušenje na stoženskih tribunah, ki so bile tokrat povsem odete v domžalske barve. “Igrati pred takšno množico je nekaj najlepšega. Da smo včeraj dosegli dober rezultat, gre zahvala tudi naši rumeni družini, ki je pripravila odlično vzdušje. V trenutkih, ko so gostje imeli pobudo, so nam navijači z navijanjem vlili dodatnih moči, za podporo pa bi se jim v imenu celotne ekipe iskreno zahvalil. Upam, da se bomo v tej sezoni še srečevali na domačih evropskih tekmah v Stožicah,“ je zaključil Vetrih.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo