Novinarska konferenca pred četrtkovim obračunom s Širokim Brijegom

0
1257

Trener Simon Rožman in Senijad Ibričić sta na današnji novinarski konferenci strnila misli in pričakovanja pred četrtkovim evropskim obračunom s Širokim Brijegom. Oba sta prepričana, da imajo rumeni bojevniki dobro izhodišče in da bodo na dvoboju maksimalno pripravljeni na zahtevnih devetdeset minut.

 

Iz Širokega Brijega smo se vrnili z dobrim izhodiščem, ki nam omogoča, da sami odločamo o svoji usodi. Če se ozremo na prvi dvoboj, smo v prvem polčasu prikazali zelo dobro igro, nato pa v nadaljevanju malce padli, kar je v začetku sezone, ko vse stvari še niso na optimalni ravni, tudi nekoliko razumljivo. Vseeno nas lahko naša igra navdaja z optimizmom, veseli tudi dejstvo, da so vsi nogometaši zelo željni ter motivirani, da prikažejo kar najboljšo možno predstavo,“ je zbranim novinarjem pričakovanja uvodoma strnil trener Simon Rožman, ki nima večjih težav s sestavo enajsterice pred četrtkovim dvobojem, ki se bo v Športnem parku Domžale začel ob 21. uri.

Nermin Hodžić, Andraž Kirm in Rubin Hebaj so se že priključili k treningom rumenih, med kandidati za nastop bodo seveda tudi vsi tisti, ki so odpotovali na prvi obračun. “Vsaka dodatna moč nam veliko pomeni. Na prvi tekmi smo denimo že poizkusili z določenimi taktičnimi korekcijami v naši igri, ki bodo na pravi ravni čez deset do štirinajst dni. V toku celotne sezone bomo namreč potrebovali raznolikost,“ poudarja domžalski strateg, ki je nato izpostavil še odlično vzdušje v domžalskem moštvu. “Igralci so zelo željni dobre predstave, kar se še posebej kaže na treningih. Včeraj in danes so znova odlično trenirali, tako da verjamem, da bodo popolnoma pripravljeni na četrtkov izziv. Veseli tudi njihova osredotočenost na tekmo in vse okrog nje, s čimer si na evropski sceni znova želijo pokazati svojo vrednost.“

S 35-letnim trenerskim strokovnjakom mnenje deli tudi Senijad Ibričić, v lanski sezoni najboljši nogometaš prvoligaškega tekmovanja. “Čaka nas zahteven tekmec, kar smo vedeli že pred prvo tekmo. Menim, da imamo dobro izhodišče, dva zadetka v gosteh veliko pomenita, a se na to ne bomo ozirali. Pomembno je, da od prve minute prikažemo najboljši možen obraz, s čimer želimo tehtnico hitro prevesiti v naš prid. Če bomo igrali tako kot znamo, bo seveda vse odvisno od nas samih. Napake na prvi tekmi so analizirali, jih odpravili, v četrtkov dvoboj pa se podajamo z željo po zmagi in napredovanju v drugi krog. Želimo si tudi podpore s tribun, saj nam naši navijači vlivajo dodatnih moči,“ dodaja Ibričić.

Vstopnice za evropski dvoboj s Širokim Brijegom so naprodaj v NK Baru, kjer so v torek in sredo še na voljo po predprodajni ceni 5 EUR. Na dan tekme bo cena vstopnice znašala 10 EUR. Cena je enotna za vse obiskovalce – tudi otroke, dijake, študente in upokojence.

Besedilo: Alen Obrez

Oglasno sporočilo