Kronika Policijske postaje Kamnik (od 22.3. do 28.3.2021)

0
1140

22.3.2021
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
V Soteski je prišlo do prometne nesreče s pobegom z udeležbo dveh vozil, v kateri je povzročitelj le te s kraja pobegnil. V nadaljevanju pa je udeleženka sama stopila v akcijo in ugotovila, da je povzročitelj le te njen sovaščan in to sporočila policistom, ki so izvedli nadaljnji postopek in pobeglemu vozniku izdala plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POVOŽENJE DIVJADI
V nočnih urah je voznik v naselju Potoku pri Komendi z osebnim vozilom povozil srno, ki je na kraju poginula. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu tako da mu je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu.

23.3.2021
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da je le ta vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

ŽURERKA SREDI NOČI
Občanka Kamnika iz Ljubljanske ceste je sredi noči hodila po bloku in zvonila po domofonu sosedom ter sporočala njene domneve o tej družini, ki jih očitno podnevi ni mogla predstaviti. Sledi zbiranje obvestil v zvezi s prekrškom in nato plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

24.3.2021
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občanka se je zglasila na policijsko postajo in prinesla 10 eur, ki jih je našla na bankomatu Nove Ljubljanske banke na Perovem. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, kateri je pozabil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

TATVINA SKIROJA
Neznani storilec je potreboval interventni prevoz in tako izkoristil parkiran skiro pred Osnovno šolo in se odpeljal neznano kam. Sledi pregled posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da je le ta vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče

25.3.2021
DIVJI MOPEDIST V ŠMARCI
Policista sta pri kontroli prometa zaznala voznika mopeda, ki je vozil pod vplivom alkohola in vijugal po vozišču brez nameščene zaščitne čelade, ki ni reagiral na ustavljanje z modrimi lučmi in še naprej bežal in nadaljeval z nevarno vožnjo po naselju Šmarca. Kršitelju je med samim bežanjem uspelo moped skriti in oditi peš proti domu, vendar sta ga policista izsledila in mu med postopkom predočila vse naštete prekrške in mu izdala plačilni nalog.

26.3.2021
INTERVENCIJA
Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo kjer je sosed kršil javni red in mir s tem, da je vpil in verbalno žalil sosedo. Kršitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

TATVINA ORODJA
V Komendi je neznanec odklenil lopo v neposredni bližini stanovanjske hiše in odtujil ročno orodje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policista sta v Kamniku kršitelju zasegla neznano snov rastlinskega izvora zeleno rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

27.3.2021
POŠKODOVANJE VOZILA
Neznani storilec se je v Mostah znesel nad vozilom in poškodoval pnevmatike ter se slikarsko izobrazil in z neznanim predmetom porisal vozilo in tako povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA
Na Kovinarski cesti se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

28.3.2021
VLOM V VOZILO
Neznanec je v Komendi z razbijanjem trikotnega stekla sopotnikovih vrat vlomil v vozilo in iz notranjosti predala in odtujil okoli 900 eur gotovine. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglasno sporočilo