Odprtje razstave likovno in literarnega natečaja Voda je svoboda

0
1934

V Centru za mlade Domžale smo v sodelovanju z EVREKA organizirali že šesti likovno in literarni natečaj. Z letošnjo temo Voda je svoboda smo se osredotočili na pomen vode v vsakdanjem življenju in potrebo, da le ta ostane čista, brez plastike in drugih virov onesnaževanja. Na natečaj je prispelo rekordno število del, skupno kar 446, od tega 398 v likovni kategoriji in 48 del v literarni kategoriji.

Likovna kategorija je bila razdeljena v tri starostne skupine. V starostni skupini predšolskih otrok je prispelo 115 del, osnovnošolci so poslali 235 del, dijaki, študenti in odrasli pa 48. Likovna dela sta ocenjevali žirantki Maja Maselj, dipl. oblikovalka vizualnih komunikacij in Urška Grošelj, akademska restavratorka.

Literarna kategorija je bila razdeljena v tri starostne skupine. V kategoriji predšolskih otrok smo prejeli 1 literarno delo, osnovnošolci so prispevali 42 del, dijaki, študenti in odrasli pa so sodelovali s 5 deli. Literarna dela sta ocenjevala žiranta Tatjana Kokalj, pisateljica in učiteljica ter Jaka Tomc, pisatelj, pesnik  in založnik.

Odprtje razstave likovno in literarnega natečaja Voda je svoboda je potekalo v četrtek, 16. 5. 2019. Razstavljena dela si lahko ogledate do 14. Junija 2019 v prostorih  Centra za mlade Domžale. 

Lepo vabljeni!

CZM Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here