Tretja tekma svetovnega pokala WMRA v gorskih tekih

0
1333

Bečan in Koligarjeva (oba KGT Papež) odlična na tekmi svetovnega pokala Grossglockner Berglauf ob navdušenem navijanju 105 navijačev KGT Papež, Stranjski godbi in planšarjev.

Timotej Bečan in Mojca Koligar (oba KGT Papež) sta odlično odtekla Grossglockner Berglauf, tretjo tekmo svetovnega pokala WMRA v gorskih tekih. Bečan je osvojil osmo mesto, Koligarjeva pa je dosegla šesti čas v ženski konkurenci, absolutno pa je bila 43.
Člana KGT Papež sta imela v cilju številno podporo slovenskih navijačev, ki so se v organizaciji družine Papež že v zgodnjih jutranjih urah odpravili proti lokaciji svetovnega pokala.
Štart selektivne trase, dolge 13,5 kilometrov, je bil v slikoviti vasici Heiligenblut, tekači pa so morali premagati 1.494 višinskih metrov. Posebej je bilo napornih zadnjih 800 metrov trase, kjer je bila proga speljana cikcakasto. Najprej so se na teku pomerili rekreativci, potem pa so na vrsto prišli elitni tekači. Skupno je nastopilo 1.200 tekačev in tekačic, kar je tudi limit, ki so ga postavili organizatorji. Za vzpon na 2.369 metrov visoko razgledno ploščad prelaza Grossglockner je najhitrejši Eritrejec Filimon Abraham potreboval le uro, 11 minut in 56 sekund. Timotej Bečan je cilj dosegel ob navdušenem navijanju 105 navijačev KGT Papež in Stranjski godbi v spremstvu planšarjev s časom 1:15:11.
Z rezultatom po ne tako uspešno odtečenem Evropskem prvenstvu v Zermattu v Švici je zelo zadovoljen.
»Upal sem, da bo dež, ker mi paše hladno vreme. Vendar vroče ni bilo, bilo je nekje okrog 15 stopinj. Začel sem po pameti, na začetku sem se »šparal«, potem pa sem napredoval mesto za mesto. Od 20 minut naprej pa sem držal pozicijo, na koncu sem prehitel še dva. Celo tekmo sem se počutil močnega, nikjer me ni odrezalo, razen zadnjih 100 metrov, ko me je zagrabil krč. Z rezultatom sem zadovoljen. Proga je tekoča, ni zelo strmih odsekov, spusti in ravnine so tehnični, zato je potrebna zbranost, da ne stopiš narobe. Ne da se spustit, ker ni tako zelo tekaška proga.«
Tako Bečan kot tudi Koligarjeva se bosta čez štirinajst dni udeležila teka na Grintovec, zato sledijo sedaj nekoliko manj intenzivni treningi.

Tudi Koligarjeva je bila s svojim tekom zadovoljna.
»Danes je bilo precej lažje, saj nisem čutila vpliva višine kot teden dni nazaj. Proga je bila precej tehnično zahtevna, veliko je bilo menjav ritma, bila je hitra. Najbolj mi je bil všeč zadnji del, ker je res strm. Trasa je bila kar dolga za gorski tek, kar pa meni odgovarja, saj sem ves čas napredovala. Težji mi je bil prvi del, ki je dober kilometer same ravnine, tam pa rabiš hitrost, ki mi manjka. Vreme je bilo super za tek, sem bila celo malo preveč oblečena, kar je bila napaka.
Je pa res, da mi je bil zaključni del s stopnicami in številnimi navijači KGT Papež, ki so naju s Timotejem prišli spodbujati “pisan na noge” in bi si samo želela, da bi bil daljši.
Se pa že sedaj veselim Teka na Grintovec, ki me čaka čez 14 dni, kjer bom poskusila izboljšati lanskoletni čas.
Posebna zahvala gre družini Papež in številnim navijačem KGT Papež za nepozaben zaključek Grossglockner Berglauf 2019.«

Vir : Prijavim.se

105 navijačev KGT Papež pod Grosglocknerjem
Planšarja in Stranjska godba
Koligarjeva in Bečan odlična na svetovnem pokalu na Grosglocknerju
Stranjska godba pod Grosglocknerjem
Oglasno sporočilo