Domžalčani so preskočili prvo evropsko oviro

0
1502
Simon Rožman, foto: Žiga Zupan/Sportida

Balzan so nogometaši Domžal pričakovano preskočili brez težav in zaokrožili prvi teden sezone, že ta, ki bo na vrsti naslednji, pa je za njih najpomembnejši v celi sezoni, pravi njihov trener. Simon Rožman je bil po pričakovanem skoku v 2. krog kvalifikacij za ligo Europa zadovoljen s predstavo svojih fantov, ga je pa razžalostila nesreča estonskega vezista Mattiasa Kälta.

“To, kar se je proti malteškemu predstavniku zgodilo Hajduku, ki je izpadel, je lep dokaz tega, da lahkih tekem v Evropi ni. Okolica Maltežane morda podcenjuje, ampak mi smo vedeli, da se bo treba potruditi. Zato sem vesel, da smo imeli tekmo pod nadzorom in smo jo mirno pripeljali h koncu. Nisem pa vesel, ker smo izgubili Mattiasa Kälta, ki zaradi pretresa možganov nekaj časa ne bo mogel pomagati. Škoda, saj smo ravno na sredini malce šibki. Marco da Silva je prišel pozno in še ni povsem nared. Amedej Vetrih je odšel. Potrebovali bi še koga za rotacijo, ampak se bo treba znajti drugače,” je povedal Simon Rožman, ki je s poleti precej okrepljenimi Domžalami (ob Marcu da Silvi še Branko IlićGregor Sorčan …) sezono začel z zmago s 4:3 proti Balzanu na Malti, domačim remijem proti Rudarju z 2:2 in domačo zmago nad Balzanom z 1:0.

Že večkrat so pokazali, da lahko. To želijo tudi letos.

“V Evropi smo dvakrat zmagali, kar ni mala stvar. Dobro smo igrali tudi proti Rudarju. Zdaj so pred nami še dve, tri najpomembnejše tekme sezone. Upam, da bomo igrali na najvišji ravni, a ne bo lahko. Moramo se prešteti, potem pa gremo najprej nad Olimpijo, za katero sem zelo vesel, da je napredovala, potem pa še nad Malmö, ki je naš naslednji evropski nasprotnik. Prav gotovo boljši od prvega, to je jasno, in to precej. Gre za vodilno ekipo švedskega prvenstva, ki ima 10-krat, 15-krat višji proračun od našega,” je o tekmi z 23-kratnim švedskim prvakom, ki ga bo v Domžalah gostil že naslednji teden, povedal Rožman, ki pa se z belo zastavo v tekmi z Malmöjem prav gotovo ne bo podal.

“Ne, zagotovo ne. Švedom se bomo poskušali postaviti po robu. Alibijev ne bomo iskali. Že večkrat smo pokazali, da lahko. Treba bo biti optimalen na obeh tekmah, to je jasno, ampak za to delamo, za to živimo. Upam in verjamem, da bomo na obeh tekmah pokazali maksimum. Kaj nam bo to prineslo, bomo videli,” je še povedal mladi trener.

Vir: Siol.net

Več na:
https://siol.net/sportal/nogomet/se-zacelo-se-ni-pa-je-ze-na-vrsti-najpomembnejsi-teden-sezone-502879

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here