Gradnja manjkajočega dela obvoznice v občini Mengeš poteka po pričakovanih planih

0
1855
V petek, 19. julija 2019, si je gradnjo manjkajočega dela obvoznice skupaj z nadzornikom gradbišča, Aljošem Andlovcem iz družbe DRI, upravljanje investicij,  d.o.o. Ljubljana in Stanislavom Remicem, direktorjem izvajalca, Gorenjske gradbene družbe gradbišče ogledal Franc Jerič, župan Občine Mengeš, ki je ob tem povedal: »Gradnja manjkajočega dela obvoznice poteka skladno z napovedmi izvajalca. Pričakujemo, da bodo dela zaključena v oktobru in da bo obvoznica takrat tudi uradno odprta.« Stanislav Remic, direktor Gorenjske gradbene družbe, je opozoril: »Groba dela bodo predvidoma zaključena konec avgusta oziroma v začetku septembra. V nadaljevanju bodo, približno en mesec, potekala še fina dela. Nato bo cestišče in potrebno dokumentacijo pregledala pristojna komisija, ki bo dala zeleno luč za odprtje ceste.« Nadzornik je povedal, da dela potekajo po planu: »Zahvaljujem se vsem prebivalcem na trasi obvoznice, ki so pripravljeni sodelovati. Skupaj smo že našli nekaj ustreznih rešitev in upam, da bo tako tudi v prihodnje.«
Za gradnjo manjkajočega dela obvoznice v občini Mengeš je bila izbrana Gorenjska gradbena družba, ki je že ob začetku gradnje povedala, da bodo dela zaključena pred načrtovanim rokom, predvidoma oktobra. Dela na gradbišču potekajo tekoče, skladno s predvidenim planom. Zaključen je rondo v Topolah, prav tako je urejeno avtobusno postajališče, zato se ponovnih zapor ne načrtuje.
Sedaj se nadaljuje z urejanjem komunalnih vodov na drugem delu trase, ki jo bodo v drugi polovici avgusta in septembra tudi preplastili. Nato se bo začelo s finimi deli, ki bodo predvidoma zaključena v enem mesecu. Na dogovorjenih odsekih se bodo zgradile protihrupne ograje in drugi ukrepi, ki bodo zagotavljali varnost udeležencem v cestnem prometu, tako za voznike kot za prebivalce območja.
Ogled so vsi prisotni zaključili z obljubo, da si bodo še naprej prizadevali, da bo obvoznica za tranzitni promet na voljo najkasneje v mesecu novembru.

Vir: Občina Mengeš

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here