NAJ RAČUNOVODSKI SERVIS 2015 v kategoriji malih servisov

0
2817

Zbornica računovodskih servisov (ZRS – GZS) je v okviru svojega 17. Kongresa izvajalcev računovodski storitev osmič podelila nagrade Naj računovodski servis. Nagrado prejmejo tisti računovodski servisi, ki pokažejo odličnost v poslovanju, v odnosu do strank in sodelavcev, visoko raven kakovosti storitev, predvsem pa izrazito skrb za tehnološki razvoj poslovanja, strokovno usposabljanje in neprestano izobraževanje zaposlenih.
Nagrado Naj računovodski servis leta 2015 v kategoriji malih servisov je četrtič zapored prejel računovodski servisi Karmen d.o.o. iz Lukovice.

»Nagrade Naj računovodski servis podeljujemo, ker želimo promovirati visoko kvaliteto storitev in ustrezno ureditev trga računovodskih servisov. Posledično se s tem veča varnost poslovanja za naročnike računovodskih servisov. Neustrezno računovodenje ima lahko za podjetje zelo hude finančne posledice,« je ob podelitvi letošnjih nagrad dejal Aleksander Štefanac, predsednik ZRS. »Gospodarska situacija nas sili, da se spreminjamo, prilagajamo in izboljšujemo. Ker je naša dejavnost storitvena, je spodbudno, da zaposleni poleg strokovnih znanj razvijajo tudi t.i. mehke veščine. S kakovostnim opravljanjem računovodskih storitev ima računovodski servis vpliv tudi na uspešnost svojih strank.«

Letošnjo strokovno komisijo so sestavljali mag. Andreja Bajuk Mušič, revizorka, Sašo Berger, predsednik uprave S&T Slovenija in predstavnik Združenja Manager, Miha Mihič, direktor področja Upravljanje s financami pri Sberbank d.d. in predsednik Odbora za računovodstvo v okviru Združenja bank Slovenije, mag. Marjan Širaj, AJPES, vodja Sektorja za statistiko in informiranje, in Ksenija Špiler Božič, BB Svetovanje d.o.o., kadrovska svetovalka.

Za družbo KARMEN d.o.o. iz Lukovice je komisija podala naslednjo obrazložitev:

Nagrajenec izbora Naj računovodski servis 2015 v kategoriji MALI je računovodski servis Karmen, d.o.o., Lukovica.
Njihove vrednote so visoka strokovnost, natančnost raznovrstnih storitev ter visoka odzivnost do strank in državnih institucij. Odlična organizacija delovnih procesov se odraža v dolgoletnem sodelovanju s strankami. Odnos do strank se jim zdi eden od ključnih dejavnikov uspeha, imajo tudi zavarovano poklicno odgovornost.
Podjetje s skoraj 25-letno tradicijo posluje s konstantno rastjo ter zadovoljnimi delavci in lastniki družbe. Redno strokovno izobraževanje jim na dolgi rok pomaga uresničevati cilje ostati visoko kakovosten računovodski servis. Novi poslovni prostori in posodobitev informacijske tehnologije omogočajo še boljšo delovno klimo.
V družini prijaznem podjetju svoje zaposlene spodbujajo v zdrav način življenja. V letu 2015 so postali »Ambasador zdravih delovnih mest« in podpisnik memoranduma »Iniciativa za zdrava delovna mesta« v okviru projekta GZS.
Računovodski servis Karmen d.o.o. svojo odličnost potrjuje s številnimi certifikati: pridobili so Potrdilo o opravljanju dejavnosti v skladu s Standardom izvajalcev računovodskih storitev, vodeno pod zap. št. 1 in so vpisani v Katalog certificiranih računovodskih servisov pri Zbornici računovodskih servisov. So tudi prejemnik certifikata Zlata odličnost AAA in Excellent SME.
V lokalnem okolju so prepoznani kot družbeno odgovorno podjetje za kar skrbijo z različnimi oblikami donatorstva in sponzorstva.
Vse to je doprineslo k odločitvi strokovne komisije, da družbo Karmen d.o.o. iz Lukovice že četrto leto zapored izbere za Naj računovodski servis v kategoriji malih servisov.

Vsi delavci v našem servisu se zavedamo, da takšno edinstveno zaporedje uspeha ne državni ravni ne bi bilo mogoče brez naših strank, partnerjev in prijateljev. To je ponovno prepoznala tudi strokovna komisija Zbornice računovodskih servisov pri Gospodarski zbornici Slovenije in nam četrtič zapored podelila naziv NAJ RAČUNOVODSKI SERVIS v kategoriji malih servisov. Zahvaljujemo se vam za podporo in zares odlično sodelovanje in se priporočamo tudi v bodoče.

Povzel in sestavil: Miran Stopar

Oglasno sporočilo