Prikazali, kar smo napovedovali. DOMŽALE – MALMÖ 2:2

0
1426

Za nogometaši Domžal je prva tekma 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo. V domačem obračunu s Malmöjem zmagovalca nismo videli, so pa rumeni znova prikazali odlično igro in se več kot dostojno predstavili na dvoboju proti švedskemu velikanu.

Rumeni bojevniki so v dvoboj, ki ga je v začetni enajsterici pričel tudi rekonvalescent Mattias Käit, vstopili pogumno in se tako že v uvodnih minutah nekajkrat nevarno približali vratom Johana Dahlina. Slednji je prvič klonil v 36. minuti, ko je lepo podajo Senijada Ibričića izkoristil Shamar Nicholson.

Velike pohvale fantom. Znova smo videli odlično tekmo, kjer smo prikazali, kar smo napovedovali, zato sem izjemno ponosen na svoje varovance. Proti vrhunski ekipi smo odigrali na način, kjer je bilo z izjemo rezultata, saj smo si zasluzili več, vse na zelo visokem nivoju. Sedaj imamo teden dni časa, da se pripravimo na pekel, ki nas čaka prihodnji teden na Švedskem. Tja se zagotovo podajamo z željo, da presenetimo, verjamem pa, da nismo brez možnosti,” je po novi atraktivni tekmi v domžalskem Športnem parku dejal glavni trener Simon Rožman.

Gostje v prvem delu igre niso resneje ogrozili vrat Grege Sorčana, so pa zelo hitro našli odgovor na vodilni zadetek rumenih in že v 42. minuti prišli do izenačenja. Po podaji iz kota je najvišje skočil Rasmus Bengtsson, ki je tako tudi postavil izid polčasa.

Fantom ne bi rad gledal pod prste. Pomembno se mi zdi, da so večji del tekme imeli dogajanje na igrišču pod nadzorom. Vidimo lahko, da se na evropskem nivoju kaznuje vsaka najmanjša taktična napaka in gostje so to znali izkoristiti. Ko nam uspe odpraviti še takšne manjše pomanjkljivosti, bomo izgledali tako, kot si tudi fantje to želijo.”

V nadaljevanje tekme so Domžalčani krenili odločno in po izjemni akciji nemudoma prišli do nove prednosti. Grega Sorčan je z dolgo žogo lepo zaposlil Tončija Mujana, slednji se je s krasnim sprejemom iznajdljivo otresel gostujočega branilca, sledila je podaja do Adama Gnezde Čerina, ki je zdrvel proti vratom nasprotnika, pika na i dvojni podaji z Nicholsonom pa je predstavljal natančen zaključek v desni spodnji kot vrat Malmöja.

Zadetek za 2-1 je bil zares odličen. Velika kreativnost, usmerjenost proti naprej in na koncu super zaključek mladega Gnezde Čerina, ki se je tokrat znašel še v dveh lepih priložnostih, za kar mi je malce žal, da mu jih za las ni uspelo izkoristiti. Zmaga bi namreč zagotovo bila pika na i izjemni predstavi,” je vodilni zadetek v nadaljevanju tekme z besedami pospremil Rožman.

Švedi so hiter odgovor pripravili tudi v drugem delu igre, saj je bil izid poravnan že v 52. minuti. Protinapad po desni strani je z natančnim strelom iz bližine zaključil Marcus Antonsson, domači pa kljub temu niso popuščali in tako preko Mateja Podlogarja bili v 73. minuti zelo blizu novemu zadetku. Mujan je s strani podal pred vrata, žogo pa je po Podlogarjevem strelu z glavo z golove črte v zadnjem trenutku odbil Dahlin.

Rumenim je pripadel tudi naslednji in ob enem zadnji napad na tekmi. Mattias Käit je podal, najbližje gostujočim vratom pa je znova stal Adam Gnezda Čerin, ki mu žoge iz ugodne situacije ni uspelo poriniti v mrežo. Rezultat se tako ni spremenil in ostalo je pri neodločenih 2:2.

Lep obisk s strani domačih privržencev ni ostal neopažen, Rožman je ob tem dejal: “Pohvala tudi našim navijačem. Prišli so v lepem, velikem številu, bili zelo aktivni in verjamem, da so odšli domov zadovoljni. Na naše tekme bi jih rad povabil tudi v prihodnje, kajti igralcem takšna podpora veliko pomeni, sploh pa je v takšni kulisi vselej lažje igrati.”

Pred Domžalčani je prost vikend, saj je bilo po dogovoru srečanje z Muro prestavljeno na 12. september, povratna tekma 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo pa na stadionu Swedbank, ki sprejme 22.000 gledalcev, sledi v četrtek, ob 19. uri.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: SPS

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here