Skakalni praznik na Gori uspel več kot odlično

0
2205

Skoki na Gori 2017 so uspeli. Člani Društva skakalni komite Gora smo kljub prestavitvi termina tekmovanja prireditev izpeljali zelo uspešno. Naročili smo lepo vreme in uspeh za prijetno nedeljsko popoldne je bil zagotovljen. Zbralo se je 41 neustrašnih skakalcev, ogromno število gledalcev ter približno 50 najmlajših bodočih skakalcev, ki so preizkušali Gorjanščico.

Začelo se je sredi decembra, ko smo začeli izdelovati umetni sneg za tekmovanje. Za lastnimi sredstvi smo kupili nov snežni top in bili na trnih, kako se bo obnesel. Uredili smo si tudi stalni električni priključek, kar je velika pridobitev za naše društvo. Snežni top je delal kot urica in nam »nametal« veliko količino snega, več kot pa naš stari – ki pa tudi še ni za odpis. Sneg smo izdelovali štiri noči in imeli smo tako velik kup, da smo se odločili in naredili manjše sankališče na zadrževalniku na Gori. Bili smo navdušeni, ko smo videli, da so ga otroci koristili in bili zadovoljni ter uživali v radostih sankanja in zime. V tem času smo člani društva pridno iskali donatarje za našo prireditev, nabirali nagrade za tekmovalce ter opravljali vsa potrebna dela na skakalnici in ob njej. Gorjanski praznik je bil predviden za 5. februar, a vremenske razmere so nam prekrižale načrte, zato smo bili primorani prestaviti datum za 14 dni, kar se je izkazalo za dobro odločitev.

Na dan prireditve je že zjutraj posvetilo sonce in v zraku je bilo čutiti, da bo uspešen in predvsem lep in varen dan. Organizatorji smo še celo dopoldne, vse do pričetka tekme, opravljali »fina dela« na prizorišču. Mogoče smo bili že malo utrujeni po treh dnevih intenzivnih priprav, ampak ni nam zmanjkalo moči in motivacije za zadnje popravke. Po zvočnikih je bilo zaslišati napovedovalca Aleša ter Žigo in že smo se nasmejali šalam ter prigodam, s katerimi sta navduševala publiko. Prišla je tudi težko pričakovana ura začetka. Najprej smo gledali poskusno serijo in takoj se je začutil tekmovalni naboj ter borba za vsak meter na skakalnici. V izteku se je iz minute v minuto povečevalo število gledalcev. Sledilo je odprtje tekmovanja – spust z zastavami, ki so ga pripravili v družini Štebe z Gore: Matjaž, Domen in Sara. Slovensko himno je zapela Jerneja Slapnik Anžur, sledil je slavnostni nagovor župana Občine Komenda Stanislava Poglajna ter predsednika DSKG Žige Pavliniča. Po krajšem premoru smo lahko uživali v vragolijah Andreja Mlakarja (poznanega iz Slovenija ima talent) in njegovega aviončka. V tem času so se tekmovalci podali na vrh zaletišča, saj jih je čakal prvi skok za tekmovanje.

Skoki v prvi seriji so bili dolgi in zelo izenačeni, tako da si nihče ni nabral prednosti pred finalno serijo. Napetost se je ravno zaradi njihovih odličnih skokov še povišala. Med serijama so gledalci v ciljnem izteku lahko osvojili vikend paket s kreativnim plesom. To je uspelo Mihu in Simoni, za kar jima še enkrat čestitamo. Andrej nas je s plesom svojega aviončka umiril in lahko smo začeli z drugo serijo tekmovanja. Tekmovalci so se trudili izboljšati svoje uvrstitve in gledali smo še daljše, in kar je bilo najbolj pomembno, varne skoke. Zadnjih nekaj tekmovalcev je skakalo čisto v »pod´n« in na koncu so odločile malenkosti. Skupni zmagovalec je postal Gregor Klopčič iz Žič. Povedati je potrebno, da smo imeli zopet tekmovalce iz oddaljenih krajev Slovenije, kar pomeni da našo prireditev poznajo daleč naokoli in predstavljamo našo občino v lepi športni luči. Na slovesni podelitvi nagrad, ki sta jih podeljevala Stanislav Poglajen in Primož Ulaga, so vsi najuspešnejši v svojih kategorijah prejeli pokale, skupni zmagovalec pa še prehodni pokal, smučarsko čelado ter vikend paket za dve osebi pri Turistični kmetiji Viženčar na Krvavcu.

Vodstvo DSKG se zahvaljuje vsem puncam, partnerkam in ženam svojih članov, da so jim pogledale malo čez prste, ko jih v zadnjih mesecih ni bilo prav veliko doma – zaradi skokov smo preživeli veliko ur na skakalnici in še kje drugje. Zahvala gre tudi Petru Peterlinu – lastniku zemljišča prireditve, Občini Komenda, PGD Komenda in PGD Moste ter vsem donatorjem, da ste nam pomagali izpeljati tekmovanje. Brez vas, donatorjev, nam to ne bi uspelo. Velika zahvala gre tudi vsem neimenovanim in članom DSKG, da je prireditev Gora 2017 uspela. Hvala!

https://www.goraskoki.com

Skakalni pozdrav, DSKG

Društvo skakalni komite Gora
Foto: Tomaž Grčar

skoki_gora_2017_2 skoki_gora_2017_3 skoki_gora_2017_4 skoki_gora_2017_5 skoki_gora_2017_6 skoki_gora_2017_7 skoki_gora_2017_8 skoki_gora_2017_9 skoki_gora_2017_10

 

Oglasno sporočilo