“Moram pohvaliti fante”

0
249

Gostovanje v Mariboru se je končalo z minimalnim porazom. Tekmo, ki so jo rumeni sklenili brez izključenega Nwankwa, je na začetku drugega polčasa odločil Žan Vipotnik. V vlogi kapetanov sta bila brata Repas. Jan pri domačih, Žiga pri gostih.

“Moram pohvaliti fante! Nisem si mislil, da lahko s tako mlado ekipo konkuriramo takšni ekipi kot je Maribor. Bili smo dobri v iznosu, tudi na sredini igrišča. Težko si je pripraviti 10, 15 priložnosti za gol. Dvakrat smo zatresli prečko, bilo je še kar nekaj zanimivih situacij. Po izključitvi, torej z igralcem manj, smo prav tako bili nevarni. S prikazanim sem zadovoljen, saj se fantje niso ustrašili. Točke so žal ostale doma, vendar glede na to, da imamo v letošnji sezoni boljši medsebojni izkupiček od Maribora, gre za super sezono proti njim. Brez nobene zamere. Ravno obratno. Sem vesel in ponosen, kako so moji fantje odigrali zahteven dvoboj,” je po tekmi 32. kroga povedal Simon Rožman.

Dinamično srečanje je bilo z druge strani tudi precej agresivno: “V silni želji je prišlo do kakšne nespametne poteze preveč. Ogromno mladih fantov je prvič okusilo vzdušje Ljudskega vrta in to bo zagotovo dobrodošlo v nadaljevanju njihovih karier. Ko potegnem črto, je škoda, da se tekma ni končala z enakim številom igralcev.  Bilo bi še bolj zanimivo in kakorkoli, v Ljudskem vrtu se pokazati v takšni luči s takšno ekipo, je velik uspeh.”

Rožman o morebitni predčasni zamenjavi osrednjega branilca: “Zavedali smo se nevarnosti, toda enostavno nismo imeli rešitev v zadnji vrsti. Sodnik se je pač pustil sprovocirati. Tekmec je igral na to karto, vsi smo vedeli, opozarjali tako igralce kot tudi sodnike, vendar sam njih ne bom komentiral.”

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Sportida

 

Oglasno sporočilo