Poletni tabor za otroke od 6-12 leta v Športnem parku Radomlje

0
1730

V času poletnih počitnic v Športnem parku Radomlje že tradicionalno poteka poletni tabor za otroke od 6-12 leta. Letos nam je, pod sloganom “uživam počitnice” v prvih dveh terminih zaupalo rekordnih 72 otrok, ki smo jim pripravili mnogo aktivnosti, ki si jih bodo otroci zapomnili za vedno.

Tudi letos smo pripravili 2 programa – Poletna nogometna šola in športni poletni tabor, ki sta se izkazala za odlično odločitev. Nogometni navdušenci so vsak dan trenirali pod vodstvom nogometnih trenerjev, športniki pa so se vsak dan spoznavali z enim športom, med drugim nas je obiskala profesionalna odbojkarica na mivki Erika Fabjan, učili smo se osnov badmintona, košarkarski trener nam je pripravil pravi košarkarski trening, vozili pa smo se tudi s skiroji in kotalkami.

Poleg športnih aktivnosti smo za otroke pripravili tudi urice zabavne angleščine, preko katerih so otroci vadili pravilno izgovarjavo in hkrati usvojili nove besede. 2x smo bili na bazenu, streljali smo se z Nerf pištolami, igrali šah, izbirali najboljšega v tekmovanju Radomlje imajo talent, se preizkusili v oviratlonu, teden pa vedno zaključili tako kot se spodobi – z vodnimi igrami in glavno atrakcijo letos VODNO DRČO, ki je poskrbela za izjemno veselje otrok.

Nikakor ne smemo pozabiti na novost, ki smo jo pripravili letos. V sodelovanju s taborniki iz RMK Radomlje smo si  pripravili pravo šotorišče in taborni ogenj, spekli hrenovke in “penice”, zapeli nekaj taborniških pesmi, si pripravili kino na prostem z ogledom filma Gremo mi po svoje in pod vtisom vseh dogodiviščin zaspali malo kasneje kot po navadi. Ker spodbujamo zdrav začetek dneva, so si otroci vsak dan sami (seveda s pomočjo animatorjev) pripravili okusno malico in sadni smoothie, ki je dal otrokom še več energije za vse aktivnosti, ki so bile pred njimi.

Poletne počitnice smo zaključili s podelitvijo “odsevnih kresničk” vsem otrokom, katere je podaril sponzor taborov Zavarovalnica Triglav, z namenom, da bodo otroci vidni tudi izven igrišča, na cesti in ob slabih vremenskih pogojih ter priznanj, ki bodo otroke spominjali na čudovit en teden, ki so ga preživeli z nami. Otroci so spletli nova prijateljstva, spali skupaj v šotorih, se zabavali, veliko novega naučili in vsak dan z nasmeškom prihajali v športni park. Nasmešek in iskrica v njihovih očeh pa je bil cilj vseh animatorjev, kateri smo se ukvarjali z nogometaši in športniki v dveh tednih v juliju, zato se na tem mestu zahvaljujemo vsem staršem, ki ste nam zaupali svoje otroke.

Poleg zahvale glavnemu sponzorju Zavarovalnici Triglav  se moramo iskreno zahvaliti še restavraciji Pri zlati kaplji, kjer smo vsak dan pojedli odlično kosilo, avtobusnemu prevozu Stanko Šinkovec, gasilcem PGD Radomlje, že omenjenim tabornikom iz RMK Radomlje, vsem zunanjim sodelavcem, ki so na kakršen koli način pomagali in predvsem otrokom brez katerih ne bi mogli ustvariti takšnih poletnih počitnic.


NE POZABITE, avgusta je pred nami še en termin poletnih počitnic, ki se vztrajno polni.  Preostalo je še nekaj prostih mest za vse, ki bi želeli biti del naše zgodbe. Več informacij dobite s klikom na povezavo.


Besedilo: Matic Robida
Foto: Gala Andrić Rebolj

Oglasno sporočilo