Čistilna Akcija: naši nogometaši ne skrbijo le za uživanje v nogometu, zmage in odlično kondicijo, tudi ekologija je ena izmed njihovih prioritet!

0
1750

Naši nogometaši selekcij u8, u9 in u10 (ostale so bile “zadržane”), njihovi starši in trenerji že omenjenih selekcij, Aleš Breznik(u8), Rado Rihtar(u9) in Žan Cerar (u15), so v četrtek, 11. aprila, kljub malce “kislemu” vremenu”, uspešno sodelovali v prostovoljski okoljski čistilni akciji “Očistimo Domžale 2019”, ki je sicer v glavnini sicer že potekala 6. aprila, a se je naši nogometaši žal zaradi natrpanega tekmovalnega urnika med vikendi niso mogli udeležiti.

“Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad.” (Louise Hay)

V soboto, 6.aprila, so se jo sicer udeležili nekateri posamezni člani našega NK Roltek Dob, v četrtek, 11.aprila pa še preostali, ki so se lotili še tistih predelov našega domačega kraja, katere so “izpustili” minuli vikend.
Tako so je na vrsto prišel Športni park Dob pri Domžalah in njegova okolica, naši mali in veliki junaki pa so se lotili tudi področja ob magistralni cesti ter sprehajalnih poti okoli bajerja “Floride”.
S ponosom lahko zapišemo, da so naši nogometaši, njihovi starši in naši trenerji TER SEVEDA NAŠ GLAVNI “PITCHMAN” BRANKO CERAR (beri skrbnik našega športnega parka in vodja tehničnega sektorja) z največjim veseljem sodelovali pri tem prostovoljskem projektu, hkrati pa se NK ROLTEK DOB TUDI ZAHVALJUJE NAŠI KRAJEVNI SKUPNOSTI DOB PRI DOMŽALAH in predsednici Mariji Ravnikar ter OBČINI DOMŽALE za odlično so-organizacijo tega, za nas izredno pomembnega projekta s področja varovanja okolja.

Bravo fantje za odlično izpeljano čistilno akcijo!

Za konec tega prispevka pa še ena modra misel severnoameriških staroselcev (“Indijancev”):
“Šele takrat, ko bo posekano zadnje drevo,
šele takrat, ko bo zastrupljena zadnja reka,
šele takrat, ko bo ujeta zadnja riba,
šele potem boste ugotovili, da denarja ni moč jesti.”
(Prerokba Indijancev Cree)

#VsiZaŠAMPIONEizDoba!
Ker nam ni vseeno!

FOTO: Gregor Horvatič, Press NK Roltek Dob
Vsi za šampione iz Doba!

Informacije o tekmah, igralcih in ostalih dogodkih lahko spremljate tudi na klubski uradni spletni strani www.nkdob.si in na naši uradni Facebook ter Twitter (@NkRoltekDob) strani.

Gregor Horvatič

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here