Smo kot velika družina, ob ustvarjanju se plemenitimo, se veliko nasmejimo in uživamo.

0
1793
SONY DSC

Društvo LIPA Domžale – Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale

 Poglejmo, kaj vse je mogoče obiskovati na prijetnih urah društva Lipa, kjer ne manjka niti strokovnih ekskurzij in pogovornih večerov.

Najprej so tu študijski krožki tujih jezikov: angleščine, italijanščine, nemščine in  španščine, kjer lahko izberete med začetnimi in nadaljevalnimi krožki.

Priljubljena je etnologija, kjer je govora tako o naravni kot kulturni dediščini, slušatelji pa svoja znanja dopolnjujejo, spoznavajo in bogatijo.

Zgodovina in umetnostna zgodovina je namenjena vsem, ki jih zanimajo dogajanja v preteklosti.

Pri geografiji pa posebno skrb namenjajo spoznavanju različnih kultur držav.

Študenti radi obiskujejo računalništvo.

Vse bolj priljubljeno je zeliščarstvo, kjer ne manjka praktičnih nabiranj in izmenjavi izkušenj.

Ustvarjalne delavnice: klekljanje,   likovna in keramična delavnica; pa se ob nenehnem ustvarjanju čudovitih izdelkov, lahko pohvalijo tudi z razstavami, kjer se pogosto srečamo tudi z eno najbolj humanitarnih aktivnosti Društva Lipa   UNICEF – izdelava punčk iz cunj, katerega izključni namen je dobrodelnost, saj je izkupiček od prodaje oziroma posvojitve ročno izdelanih fantkov in  punčk namenjen  nakupu cepiva za afriške otroke.

Poskrbljeno je tudi za gibanje in  šport, v okviru katerega potekajo programi pohodništva, kolesarjenja, telovadbe in joge, nepogrešljivi veščini za ohranjanje celostnega zdravja, vitalnosti, čustvenega ravnovesja in umskih sposobnosti pa sta tudi zdravilni qigong in meditacija. Za telo slušatelji in slušateljice lahko poskrbijo tudi z  orientalskim plesom.

Društvo Lipa  je v več kot dveh desetletjih postalo pomemben kulturni dejavnik v občinah Domžale, Kamnik, Moravče, Lukovica, Trzin, Mengeš, Vodice, Komenda in Dol pri Ljubljani, saj z dejavnostmi na področju glasbe (citrarke, kitaristke), ljudskih plesov in literarnega krožka  prispeva k pestrejši kulturni ponudbi na našem in širšem območju. Z nekaterimi tradicionalnimi prireditvami, literarnimi večeri, nastopi ob prazničnih dneh,  izdajo posameznih literarnih del in zbornika so študentje in študentke teh krožkov postali prepoznani   ustvarjalci in skupine, ki so vedno dobrodošli.

Še več o naši Lipi najdete na lipa.domzale@r-2net ter na spletni strani www.drustvo-lipa.si.

In ne pozabite, vpis v novo študijsko leto je v septembru 2019, še prej pa vas vljudno vabijo na dan odprtih vrat, ki bo v sredo 18.septembra 2019 od 9. do 12. ure, na naslovu društva Lipa.

Društvo Lipa – U3ŽO Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here