V prostorih občinske stavbe na ogled fotografska razstava Kamničanke Petre Tičar

0
433

V prostorih Občine Kamnik je na ogled prva razstava fotografij Kamničanke Petre Tičar, ki jo je popoldan odprl župan Matej Slapar.

Kamničanka Petra Tičar je ljubiteljska fotografinja, ki sledi svojemu srcu. Slika po navdihu. Zanimajo jo obrazi, zgodbe ljudi in njihova življenja, utrip obmorskih mest in tudi Kamnika ter njegovih naravnih danosti. Dejavna je v Fotografskem društvu Goga Zagorje, kjer se udeležuje številnih predavanj, delavnic, druženj, razstav. Omenjeno društvo ji je podelilo priznanje za drugo mesto na natečaju hiše Studeno v Kočevju.

V pričujoči razstavi je na ogled postavila slike dojenčkov in nosečnice, začela je preprosto tako, kot se začne življenje samo. Nadaljevala je s portreti prijateljev, s fotografijami gora, pokrajin, upodobila Veliko planino, izletniško točko Sv. Primož nad Kamnikom in v objektiv ujela navdihujoč sončni vzhod na Grintovcu. Posebnost njenih fotografij je prav gotovo v tem, da so zelo žive in vsaka od njih govori svojo zgodbo. Nihče pa ne ve, kaj vse se dogaja v ozadju, katera čustva prevevajo fotografa in fotografiranega. In to je čar njenega ustvarjanja.

Ob tej priložnosti je avtorica razstave Petra Tičar povedala, kako je začela s fotografijo in, kaj ji je v navdih ter obenem poudarila besede njenega prijatelja Roka, ki je njeno ustvarjanje opisal z naslednjo mislijo: »Fotografija je trenutek, ujet v večnost, ko zbledijo spomini in gre življenje naprej, pa fotografije ostanejo za vedno. Uživam, ko me zgodbe popeljejo v drug svet, prevzet s čustvi« in še zaključila: »Pot se odpre tistim, ki so pripravljeni garati in verjeti v svoje sanje.«

Župan Matej Slapar se je Petri zahvalil in ji čestital ob prvi razstavi ter poudaril, da avtorico marsikdo pozna iz njene papirnice, pa vendar marsikdo ni vedel, da je tako talentirana za fotografijo: »Vesel sem, da si naše občinske stene popestrila z lepimi fotografijami in jih pokazala vsem nam. Občina Kamnik je valilnica talentov in verjamem, da to ni tvoja prva razstava in tudi ne bo zadnja. Hvala, ker si nam pokazala, kaj ustvarjaš v svojem prostem času in pokazala izjemne fotografije, ki bodo, verjamem, marsikoga spravile v dobro voljo in mu polepšale dan. Hvaležen sem ti, da si dala tem prostorom novo dimenzijo s svojimi fotografijami in s tem je razstava tudi odprta.«

Razstava bo na ogled v prostorih Občine Kamnik do predvidoma sredine meseca julija, in sicer v času uradnih ur Občine Kamnik, torej v ponedeljek, od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, v sredo, od 8. do 12. ure ter od 13. do 17. ure in v petek, od 8. do 13. ure.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo