Visoka zmaga nad Beltinci vnaša dodatno dozo samozavesti

0
946

Včeraj, v nedeljo 18.8. so se rumeni bojevniki še na drugi domači tekmi v letošnji sezoni predstavili domačim navijačem in tudi tokrat odnesli vse tri točke. Za črno rumene so gostujočo mrežo zatresli kapetan Luka Cerar, Saša Varga, Žan Nikolić in Mark Zabukovnik.

Na domačem igrišču so rumeni bojevniki od prve minute prevzeli pobudo, a si resnih priložnosti v prvem delu prvega polčasa niso priigrali. Gostujoči so imeli izvrstno priložnost po napaki Radomljanov na sredini igrišča, a se je z obrambo v diagonalni kot izkazal Filip Lojen. Gostujoča mreža se je pletla skozi celotni prvi polčas, predložki so prihajali tako iz leve, kot tudi iz desne strani. Ob koncu prvega polčasa pa se je v kazenskem odlično znašel izredno tehnično podkovani Luka Cerar. Slednjega so v kazenskem prostoru gostujoči nogometaši zrušili in glavnemu sodniku srečanja ni preostalo drugega, kot da pokaže na belo točko. Iz najstrožje kazni je zanesljivo zadel prav kapetan Luka Cerar.

Drugi polčas se je pričel v duhu prvega polčasa. Domačini so napadali, gostujoči nogometaši pa so prežali na hitre protinapade, a je bila obramba rumeno črnih vselej na mestu. Že v 50. minuti srečanja je odlično prodrl včeraj razigrani Robi Jakovljević in odlično podal za novi zadetek Radomljanov. Najvišje v kazenskem prostoru je skočil prav Saša Varga in zabil svoj tretji zadetek v sezoni. Na tretji zadetek so domači navijači čakali do 67. minute, ko se je nadebudni Mark Zabukovnik odlično znašel iz oči v oči z nasprotnim vratarjem in ga matiral v daljši kot. Le dve minuti kasneje nova priložnost Radomljanov, ko se je v kazenskem prostoru odlično znašel Žan Nikolić in potrdil odlično strelsko formo. Kasneje so si Radomljani priigrali še nekaj priložnosti, omeniti velja še odličen poizkus Grege Marinška, a je žoga za las grešila okvir vrat.

Naslednje srečanje čaka naše rumene bojevnike v soboto in sicer v Ravnah na Koroškem proti domačemu Fužinarju. Vsekakor so tudi tokrat dvanajsti igralec moštva bili Mlinarji, ki so z glasnim navijanjem nosili nogometaše do novih treh točk.

Foto: Manca Hvalič

 

Oglasno sporočilo