Kronika Policijske postaje Kamnik (od 11.4. do 16.4.2023)

0
650

11.4.2023
NESREČA PRI DELU
V enem izmed industrijskih prehrambenih obratov v Kamniku je prišlo do delovne nesreče in sicer je voznik viličarja pri vzvratni vožnji v skladiščnih prostorih podjetja trčil v zaposleno. Pri tem je zaposlena zadobila lahke telesne poškodbe in bila z reševalnim vozilom odpeljana na UKC Ljubljana. Po zaključeni preiskavi bo na podlagi 148. člena Zakona o kazenskem postopku o zadevi obveščeno pristojno državno tožilstvi

PROMETNA NESREČA
Na Korenovi cesti je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Vzrok prometne nesreče je vožnja preblizu desnega roba vozišča. Pri tem je voznik zapeljal izven vozišča in trčil v prometna znaka in reklamni pano. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog, zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa.

LAŽNA NAZNANITEV INTERVENCIJE
Na območju Gornjega gradu so policisti obravnavali intervencijo in občanu izdali plačilni nalog zaradi lažne naznanitve intervencije. Omenjenemu je bil izdan plačilni nalog, zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

12.4.2023
REALIZIRANA PRIVEDBA
Policista sta na podlagi uparjene prijavnice prenočevanje tujca pri fizični osebi izsledila državljana Bosne in Hercegovine, zoper katerega je bila odrejena privedba na Okrajno sodišče v Ljubljani.

PODAJA NAMER ZA ZAČASNO ZAŠČITO
Na policijski postaji se je zglasil drž. Ukrajine in zaradi vojnih razmer v matični državi podal namero za začasno zaščito. Izpolnjeni so bili vsi formularji, kateri so bili predani v odločitev pristojnim službam.

PROMETNA NESREČA
V krožišču regionalne ceste Duplica-Kamnik in Volčji Potok je prišlo do prometne nesreče, med voznikom osebnega avtomobila in kolesarjem. Pri tem je kolesar zadobil lahke telesne poškodbe in bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Povzročiteljici prometne nesreče, je bil izdan plačilni nalog, zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa.

13.4.2023
PROMETNA NESREČA
Na Maistrovi ulici se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na Ljubljanski cesti v Kamniku obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika, ki je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v zvezi izsleditve povzročitelja prometne nesreče.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli na območju Most pri Komendi v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

14.4.2023
ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA
Občan se je zglasil na policijski postaji in prijavil zlorabo negotovinskega plačilnega sredstva s strani neznanega storilca, ki je zlorabili njegovo kreditno plačilno kartico, ter ga s tem oškodoval za 1179,90 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Okoli 22.30 ure je v krožišču pri Supernovi prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Vzrok prometne nesreče je nepravilna stran in smer vožnje povzročitelja prometne nesreče, pri kateri je omenjeni tudi vozil pod vplivom alkohola. Sopotnica v drugem vozilu je zadobila lahke telesne poškodbe. Zoper povzročitelja prometne nesreče sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

15.4.2023
TATVINA ODBIJAČA IZ VOZILA
Neznani storilec je preko noči iz registriranega osebnega vozila znamke Renault Scenic, odtujil sprednji odbijač z led lučmi, masko vozila in sprednjo registrsko tablico ter z dejanjem oškodoval občana za okoli 1.000 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

16.4.2023
VOZIL PREHITRO IN POD VPLIVOM ALKOHOLA
Zaradi prekoračitve hitrosti v cestnem prometu, so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, v naselju Podgorje. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je omenjeni vozil osebni avtomobil, pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

POVOŽENJE DIVJADI
Preko noči je voznik izven naselja Volčji Potok, z osebnim vozilom povozil srno. Na kraju so policisti izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here