Kamniški fotografi se vračajo z Razstavo na prostem

0
968

Po triletnem premoru se Foto klub Kamnik z Razstavo na prostem ponovno vrača v mestno jedro.
Kamnik – Člani Foto kluba Kamnik so 21. avgusta odprli Razstavo na prostem v Samčevem predoru. Na otvoritvi je zbrane je nagovoril tudi kamniški župan, g. Matej Slapar.

Na ogled je deset velikoformatnih fotografij, tema razstave pa je prosta, s čimer so zagotovili pester nabor tako črno-belih kot barvnih posnetkov.

»Zdelo se nam je prav, da se po nekajletnem premoru ponovno vrnemo v staro mestno jedro Kamnika, saj smo vse od začetka delovanja društva redno pripravljali razstave na prostem, ki smo jih časih imenovali Oko Kamnika, zdaj pa preprosto Razstava Foto kluba Kamnik«, je povedala predsednica kluba Ana Stanovnik Perčič.

Foto klub Kamnik, ki letos decembra obeležuje petnajstletnico delovanja, je namreč prvo razstavo Oko Kamnika na Glavnem trgu pripravil že leta 2005, le nekaj mesecev po ustanovitvi, nato pa so razstavljali na različnih lokacijah v mestu. Med drugim so leta 2006 s fotografijami oživili opuščene izložbe na Šutni, leto kasneje so za razstavišče uporabili rov pod Malim gradom in v eni izmed izvedb, v razstavni prostor spremenili avtobus, ki so ga »parkirali« kar na Glavni trg v Kamniku.

»V prejšnjih letih smo fotografije razstavljali v lastni konstrukciji, ki pa se je pred leti poškodovala, zaradi česar smo tokrat razstavo pripravili v Samčevem predoru, ki so ga kot razstavišče že v preteklosti večkrat uporabili različni razstavljavci, in se je tudi nam ponudil kot odličen prostor, kjer so fotografije na ogled številnim Kamničanom in drugim obiskovalcem mestnega jedra,« je še povedala predsednica kamniškega fotografskega kluba.

Na tokratni razstavi, ki so jo člani poimenovali kar Razstava na prostem, razstavlja deset avtorjev: Ajda Sekolovnik, Aleš Senožetnik, Ana Stanovnik Perčič, Dušan Letnar, Janez Glavač, Bojan Mijatovič, Simon Podgoršek, Liza Praznik, Klara Galičič in Martin Fujan.

Razstava bo na ogled do četrtka, 5. septembra.

Foto klub Kamnik

Oglasno sporočilo